JUSS OG SAMFUNN

yaTack tilbyr spesial-shopping for funksjonshemmede

FunkWeb, Norges største nettsted for funksjonshemmede, inngår samarbeid med nettbutikken yaTack. Målet er å tilrettelegge og forenkle netthandel for blant annet blinde og svaksynte.

Therese Werenskiold
29. feb. 2000 - 05:30

Netthandel er et svært velkomment alternativ til mange funksjonshemmede som ikke kan benytte seg av ordinære handletilbud. Nå har FunkWeb AS, som i disse dager relanserer Norges største nettsted for brukere med funksjonshemninger, inngått en samarbeidsavtale med nettbutikken yaTack.

Målet for samarbeidet er å tilrettelegge og forenkle e-handel for funksjonshemmede på deres egen informasjonskanal, Funk@. Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) har 250.000 medlemmer, og de medlemmene som har Internett-tilgang vil få et eget påloggingspassord til yaTack.

- Internett er et svært viktig satsningsområde fordi det gir funksjonshemmede tilgang til informasjon som hittil har vært lukket for dem, sier FunkWebs Jan Erik Hårvei i en pressemelding.

yaTack forplikter seg gjennom avtalen til å bidra i utviklingen av e-handelstjenester tilrettelagt for funksjonshemmede brukere. På sikt innebærer samarbeidet tilrettelegging av tjenesten for blant annet svaksynte og blinde, samt brukere som har behov for forenklet navigasjonsverktøy.


Hans Christian Qvist, daglig leder i yaTack, er stolt over at selskapet kan være med å utvikle systemer som kan gjøre hverdagen enklere for funksjonshemmede som har problemer med å gjøre 'vanlige' innkjøp.

Samarbeidet mellom selskapene åpner også for spesiell utdanning av funksjonshemmede, og muligheter for å sysselsette disse hos yaTack.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.