Yes,... we have no bananas

Bokus, den svensk-eide internettbokhandelen, fórer studenter med pastiller og bananer. Alle boklærde ungdommer i Norden får samme tilbudet.

Bokus, den svensk-eide internettbokhandelen, fórer studenter med pastiller og bananer. Alle boklærde ungdommer i Norden får samme tilbudet.

Denne uken startet en beilekampanje rettet mot studenter i alle nordiske land. Bokus.com har dratt på turné med 6.000 luer, 9.000 esker med pastiller og 10.000 bananer i kofferten.

17 steder i Norge får besøk av Bokus og til sammen 58 universiteter og høyskoler i Norden kan dra nytte av de milde gavene i vinterkulden. Det innebærer at Bokus kan nå ut til 450.000 studenter. Selv hevder tjenesten, som ble etablert i Sverige i 1997, at de sitter med nær 250.000 kunder.

I Norge ble tjenesten etablert i august i fjor.

- Influensaen herjer, og våren er ennå et stykke unna. Studentene trenger pleie- og god, rimelig litteratur, sier Stina Hammarberg, daglig leder i Bokus Norge i en pressemelding. Hun nevner ikke noe om hvor mange studenter som er hjemme og innendørs nettopp på grunn av sykdom.

Bokus har spesialisert seg på utenlandsk engelskspråklig faglitteratur, ikke minst fordi rammebetingelser blant annet i Norge har hindret dem i å selge norsk faglitteratur. Til sammen finnes det 1,6 millioner titler i de virtuelle bokhyllene.

Og hvis du skulle gå lei av bøker og bananer, er det alltid mulig å delta i slagordkonkurransen. Da kan du vinne skiferie i Åre i Sverige, området der Ingemar Stenmark trådte sine første slalåmski.

Til toppen