RESULTATERFINANS

Yndlingsaksjen Amazon fortsetter himmelferden

Amazon-aksjen gikk rett til værs etter at selskapet i går la frem pene salgstall for første kvartal. Jeff P. Bezos (bildet) får honnør for sine kostnadskutt.

24. apr. 2002 - 13:20

Aksjekursen i verdens største Internett-butikk, Amazon.com, steg så mye som 8,8 prosent i Europa etter at Jeff Bezos kunne fortelle om mindre tap enn ventet i første kvartal, takket være godt salg av bøker, filmer og musikk i USA, samt vellykkede kostnadskutt.

Ifølge Bloomberg steg Amazon-aksjen i Tyskland med så mye som 1,40 euro til ny notering 17,40 euro, hvilket harmonerer godt med USA-noteringen på opp mot 15,23 dollar per aksje i etter børs-handelen tirsdag kveld.

Amazons tap er nå nede i 23,2 millioner dollar, eller seks cents per aksje, en betydelig forbedring fra underskuddet på 234 millioner dollar (66 cents per aksje) i samme periode i fjor. Omsetningen økte med 21 prosent til 847,4 millioner dollar, en økning på 147 millioner dollar sammenliknet med Q1 i 2001.

Toppsjef Jeff Bezos har kuttet kostnader ved å legge ned to kundesentre, ett varelager (i det virkelige liv...) og fjernet 1500 ansatte, samtidig som det er gjennomført et omfattende effektiviseringsprogram for selskapets fysiske vareutsendelser.

Tallene var vesentlig bedre enn markedet hadde ventet, og så langt i år har Amazon-aksjen lagt på seg 30 prosent i verdi. Til sammenlikning har teknologibørsen Nasdaq falt 11 prosent i samme periode.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.