You krever 200 mill. fra NetCom

You går til sak mot NetCom, og krever 200 millioner kroner tilbakebetalt fra mobiloperatøren.

You går til sak mot NetCom, og krever 200 millioner kroner tilbakebetalt fra mobiloperatøren.

Mobilselskapet You går til sak mot NetCom. You mener det i flere år har betalt for mye for mobile tjenester og krever nå pengene tilbake, skriver dn.no.

You krever nå til sammen 211 millioner kroner fra TeliaSonera-eide NetCom.

"Saksøker mener at NetCom i perioden 2000 - 2003 har solgt mobiltelefonitjenester til You til priser som ikke har vært kostnadsorienterte. You har følgelig betalt en for høy pris for varen som er blitt levert, heter det i søksmålet", ifølge dn.no.

- Dette er i strid med såvel telelovgivningen og EØS-reglene, sier administrerende direktør i You Morten Hofstad til dn.no.

You krever å få tilbakebetalt 111 millioner kroner, samt erstatning på inntil 100 millioner kroner. Partene skal møtes i Oslo tingrett.

You mener at NetCom ikke selv kan beholde hele samtrafikkavgiften (på 1,11 kroner) som selskapet får fra Telenor når det overfører en samtale mellom for eksempel Telenor og You.

NetCom vil gi sitt syn på saken innen 1. juli i år.

- Slike søksmål er en del av den kommersielle risikoen man har når man driver i et delvis regulert marked. Det er ikke noe dramatikk i dette, sier NetComs advokat, Espen Tøndel i Simonsen Føyen.

Til toppen