JUSS OG SAMFUNN

You're on the air

Den irske artisten Sinead O'Connor har sammen med en rekke andre artister, vært med å spille inn en virtuell plate. Artistene sendte sin sangstemme med e-post til et virtuelt studio i London.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. mars 1999 - 16:35

Stemmen til irske Sinead O'Connor ble sendt til det virtuelle studioet på BBC's Television Centre i London.

Keyboardist Thomas Dolby sendte sitt tonebidrag fra San Francisco i USA. Bidrag kom også fra artister i den Sør-afrikanske byen Johannesburg, australske Sydney, tyske Hamburg og New Orleans i USA.

Hele opptakssekvensen ble unnagjort på under en time, og sangen som ble innspilt var den avdøde reagge-musikeren Bob Marleys sang "Them Belly Full (But We Hungry)". Inntekten fra salget av singelen skal gå til krigsrammede barn.

Dataprogrammet som muliggjør det virtuelle studioet, er utviklet av musikeren Willy Henshaw. Han hevder at systemet kan gjøre innspillingsprosessen raskere.

- Programvaren er revolusjonerende fordi den gjør det mulig for folk over hele verden å møtes i et virtuelt studio og samarbeide som om de var på samme sted, sier Henshaw til BBC Online.

Musikerene spiller ikke samtidig på ordentlig, men hver artist eller musiker kan høre hva de andre har gjort relativt raskt, og kan sende sitt bidrag.

- Istedenfor å ta med alt utstyret vårt og sette oss på et fly til Afrika for å jobbe med afrikanske musikere, kan vi nå kommunisere direkte, og sette sammen musikken, sier produsent Matt Black til BBC Online.

Video-sammendrag av innspillingen kan sees på BBCs hjemmesider

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.