YouTube-gründerne fikk over 2 milliarder hver

YouTube-gründerne fikk over 2 milliarder hver

Aldri har investorer og gründere blitt så rike på så kort tid som med Youtube.

Google kjøpte YouTube for 1,65 milliarder dollar (10,3 millarder kroner) i aksjer, selv om selskapet bare hadde 70 ansatte og var under to år gammelt.

    Les også:

YouTube ble på kort tid den dominerende aktøren innen online video og deres suksesshistorie har inspirert både gründere og investorer.

At YouTube-gründerne og investoren ble rike på salget til Google er velkjent, men nå har også de konkrete tallene for hvor rike de ble også kommet frem.

Gründerne Chad Hurley og Steven Chen fikk henholdsvis 345 millioner dollar (2,14 milliarder kroner) og 326 millioner dollar (2,02 milliarder kroner) i Google-aksjer, ifølge dokumentasjon som Google har overlevert til det amerikanske kredittilsynet, Securities and Exchange Commision.

Sequoia Capital var ventureselskapet som tok sjansen på å investere i YouTube. De investerte 70 millioner kroner i november 2005. Under et halvt år etterpå, i april 2006 fikk de igjen det mangedobbelte. Da fikk de byttet sine YouTube-aksjer i Google-aksjer og de er nå verdsatt til 2,75 milliarder kroner.

I tillegg har Sequoia to andre fond som sitter på Google-aksjer for henholdsvis 48 og 14 millioner dollar. Om noen av de aksjene stammer fra YouTube-salget er noe uklart.

Resten av aksjene er fordelt på noen mindre ventureselskaper og andre ansatte i YouTube.

Til toppen