JUSS OG SAMFUNN

Youtube igjen tilgjengelig i Tyrkia

Etter to år er ærekrenkende materiale mot landsfader Ataturk fjernet.

1. nov. 2010 - 12:50

Youtube offentliggjorde en uttalelse lørdag der de forteller at deres tjeneste igjen er tilgjengelig i Tyrkia. De bekrefter dermed innholdet i en melding fra det offisielle nyhetsbyrået Anadolu Ajansi tidligere på dagen, som fortalte at landets sjefsanklager hadde gitt ordre om å heve blokaden av Youtube.

Youtube ble blokkert i Tyrkia i mai 2008, da det ble lagt ut fire videoer som myndighetene oppfattet som ærekrenkende overfor landsfader Mustafa Kemal Ataturk.

Blokaden mot Youtube har vært gjenstand for hard kritikk i Tyrkia. Blant annet har landets president Abdullah Gul, i en melding på Twitter, bedt om at den må oppheves.

Youtube sier videoene er fjernet ved at ukjente har benyttet seg av deres automatiserte prosess for å håndtere brudd på opphavsrett. De undersøker hvorvidt denne framgangsmåten samsvarer med deres håndheving av regler for vern av opphavsrett.

Ifølge den armenske nyhetstjenesten news.am er det en organisasjon basert i Tyskland, benevnt som «International Licensing Service» som har fjernet videoene. News.am siterer en tyrkisk avis, Vatan, som ser ut til å være uten nettsted.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.