Youtube øker til 15 minutter

Er ikke lenger like bekymret for ulovlig opplastning.

Youtube øker til 15 minutter

Er ikke lenger like bekymret for ulovlig opplastning.

Hvis vi går tilbake til starten i 2005 var det faktisk mulig å laste opp hele tv-serier og lange filmklipp på videotjenesten Youtube.

Senere innførte selskapet en maksgrense. De siste årene har det ikke vært mulig å legge ut filmsnutter som er lengre enn 10 minutter, med unntak for enkelte partnere.

Denne uken økes grensen til et kvarter. Det blir altså mulig å legge ut opptil 50 prosent mer per klipp.

Bakgrunnen for hvorfor de innførte begrensningen, og grunnen til at Youtube nå kan øke grensen kommer frem i et blogginnlegg fra selskapet.

- Opplastingen for ikke-partnere har vært begrenset til 10 minutter i årevis. Vi har brukt store ressurser for å skape og forbedre vårt system for innholdshåndtering og mange andre kraftige verktøy for opphavsretthavere, skriver produktsjef Joshua Siegel.

Det er forbedringene på dette området som gjør det mulig for dem å jekke opp terskelen for hvor lange filmsnutter brukerne kan legge ut, ifølge Siegel.

I praksis betyr dette at Youtube ikke lenger er like bekymret for opplasting av materiale som bryter opphavsretten som tidligere.

15 minutters berømmelse

I forbindelse med endringen innleder Youtube en aldri så liten konkurranse der de oppfordrer brukerne om å lage en video om livene deres.

Du deltar ved å merke klippet med taggen «yt15minutes» og laste opp innholdet innen onsdag i neste uke.

- Vi velger ut en håndfull personer som vil få sine femten minutters berømmelse når videoene deres pryder forsiden på Youtube, skriver produktsjefen med referanse til Andy Warhold berømte sitat.

    Les også:

Til toppen