FORBRUKERTEKNOLOGI

Youtube øker til 15 minutter

Er ikke lenger like bekymret for ulovlig opplastning.

30. juli 2010 - 07:39

Hvis vi går tilbake til starten i 2005 var det faktisk mulig å laste opp hele tv-serier og lange filmklipp på videotjenesten Youtube.

Senere innførte selskapet en maksgrense. De siste årene har det ikke vært mulig å legge ut filmsnutter som er lengre enn 10 minutter, med unntak for enkelte partnere.

Denne uken økes grensen til et kvarter. Det blir altså mulig å legge ut opptil 50 prosent mer per klipp.

Bakgrunnen for hvorfor de innførte begrensningen, og grunnen til at Youtube nå kan øke grensen kommer frem i et blogginnlegg fra selskapet.

- Opplastingen for ikke-partnere har vært begrenset til 10 minutter i årevis. Vi har brukt store ressurser for å skape og forbedre vårt system for innholdshåndtering og mange andre kraftige verktøy for opphavsretthavere, skriver produktsjef Joshua Siegel.

Det er forbedringene på dette området som gjør det mulig for dem å jekke opp terskelen for hvor lange filmsnutter brukerne kan legge ut, ifølge Siegel.

I praksis betyr dette at Youtube ikke lenger er like bekymret for opplasting av materiale som bryter opphavsretten som tidligere.

15 minutters berømmelse

I forbindelse med endringen innleder Youtube en aldri så liten konkurranse der de oppfordrer brukerne om å lage en video om livene deres.

Du deltar ved å merke klippet med taggen «yt15minutes» og laste opp innholdet innen onsdag i neste uke.

- Vi velger ut en håndfull personer som vil få sine femten minutters berømmelse når videoene deres pryder forsiden på Youtube, skriver produktsjefen med referanse til Andy Warhold berømte sitat.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.