Youtube vil åpne for live-sendinger

Youtube-gründer Steve Chen har bekreftet at live-sendinger snart vil bli mulig på Youtube.

Youtube vil åpne for live-sendinger

Youtube-gründer Steve Chen har bekreftet at live-sendinger snart vil bli mulig på Youtube.

Alt du finner på Youtube i dag er opptak. Nå planlegger den Google-eide tjenesten å utvide tilbudet med live-sendinger. Dette vil trolig bety at video brukerne overføres til tjenesten, kan sees umiddelbart av de andre brukerne. Dermed kan alle i praksis bruke Youtube som til å lage sine egne TV-sendinger.

Det finnes andre tjenester som tilbyr lignende funksjonalitet, men ingen av dem er i nærheten av å ha så mange videokonsumenter som Youtube.

Man kan tenke seg mange tilfeller hvor live-sendinger gjort av mannen i gata kan gi en ny opplevelse. Det kreves lite ressurser å gjøre dette - et webkamera og en trådløs bredbåndforbindelse kan være nok. Og produsenten bryr seg nok ikke så mye om at sendingen er nokså smal. En live-reportasje fra kveldens kommunestyremøte eller fra en ulykke kan være svært attraktivt for noen få.

Det viktigste er kanskje å kunne fortelle sine seere at nå skal man til å sende. Men dette kan gjøres ved at seerne abonnerer på varslinger gjennom RSS-feeder, e-post eller SMS.

Avsløringen om at Youtube skal begynne å tilby live video, kommer i et videointervju med Pop17.com gjort under et nylig Youtube-arrangement i New York City. På spørsmål om når Youtube vil komme med live video, svarer Youtube-gründer Steve Chen at dette vil skje i 2008.

- Live video er noe vi alltid har ønsket å gjøre, men vi har aldri hatt ressursene til dette tidligere. Men nå med Google i ryggen håper jeg faktisk å kunne lansere noe dette året, sier Chen.

Til toppen