BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ytterligere utsettelse i den store Java-rettssaken

Dommeren i søksmålet som Sun retter mot Microsoft for påstått brudd på Java-lisensen, har utsatt saken ytterligere på grunn av andre gjøremål.

15. aug. 2000 - 08:06

Et planleggingsmøte mellom dommeren og partene skulle vært holdt fredag 11. august. I siste liten ble det utsatt til 18. oktober. Dommer Ronald Whyte begrunnet utsettelsen med problemer knyttet til sin egen tidsplan.

Dommeren skulle brukt planleggingsmøtet med Sun og Microsoft til å fastsette en dato for selve rettssaken, og for viktige milepæler som partenes forslag til vitner. Partene skulle også fått en time hver til å argumentere for sitt syn på hva slags øyeblikkelige tiltak dommeren skulle sette i verk.

En del av kampen står om hvorvidt Microsoft skal ha anledning til å distribuere Windows-spesifikk Java i tiden fram til rettssaken. I denne striden har begge partene fått inn poeng. I mai avgjorde Whyte at Microsoft ikke har brutt copyright-bestemmelsene i sin håndtering av Java. I stedet ga han en ny juridisk begrunnelse for hvorfor Microsoft likevel ikke skulle få lov til å distribuere Windows-spesifikk Java inntil videre.

Les mer om Java-striden mellom Sun og Microsoft:


Ny del-seier for Microsoft i Java-strid mot Sun
Sun vurderer enda et søksmål mot Microsoft
Liten Microsoft-seier over Sun
NT-oppdatering med Sun-kompatibel Java
Utsatt kompatibilitetsfrist for Microsofts Java
Mulig Java-kompromiss mellom Sun og Microsoft

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.