JUSS OG SAMFUNN

Yunus vil ha Telenor ut av Bangladesh

Muhammad Yunus mener Telenor er ribbet for troverdighet i Bangladesh.

26. mai 2008 - 10:26

Telenor og fredsprisvinner Muhammad Yunus har lenge vært uenige om hva som skal skje med selskapet GrameenPhone, som Telenor eier 62 prosent av. Yunus og Grameen-gruppen eier resten, og mener Telenor er forpliktet til å selge seg ned til under 35 prosent i henhold til intensjonsavtalen fra 1996. Det har Telenor nølt med, og Yunus er i ferd med å gå tom for tålmodighet.

Muhammad Yunus mener Telenor er ribbet for troverdighet i Bangladesh og må gi slipp på GrameenPhone.

- Telenor har mistet troverdigheten i Bangladesh, skriver Yunus i en e-post til Dagbladet. Tidligere denne måneden kom avsløringene om livsfarlige arbeidsforhold hos leverandørene som lager mobilmaster for GrameenpPhone, og Yunus mener både GrameenPhone og Telenor må granskes av den norske regjeringen.

- Telenors styring av GrameenPhone har gjort uopprettelig skade på selskapet, og institusjonen Grameen Bank. Nå er det på tide at Telenor overfører aksjemajoriteten til oss, slik at vi kan realisere drømmen vår om å la GrameenPhone bli et sosialt selskap, altså et firma som er eid av de fattige kvinnene i Bangladesh, skriver Yunus.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.