KARRIERE

Zalaris vil ha flere SAP-hoder

Det er vill kamp om SAP-eksperter, men det skremmer ikke Zalaris, som vil ha opptil åtte nye SAP-hoder.

5. juli 2005 - 10:36

Zalaris ble etablert for fem år siden av Hans-Petter Mellerud som hoppet av fra Andersen Consulting.

Selskapet er en leverandør av tjenesteutsatte personal- og lønnstjenester i det nordiske markedet. Det benytter web-baserte løsninger fra SAP.

Hans-Petter Mellerud forteller til digi.no at Zalaris er i ferd med å implementere web-baserte løsninger for lønn, reise og tid til Siemens i Sverige og Yara i Norge med drifting fra Zalaris. I tillegg har ISS Norge installert tilsvarende løsning, men med egen drifting.

Til dette trenger Zalaris flere folk. Mellerud antyder mellom tre til åtte nye hoder i et ellers trangt marked for denne type kompetanse.

- Det er ikke en umulighet å få tak i folk til et av Norges beste fagmiljøer, hevder Mellerud.

Han mener Zalaris er et av de største nordiske selskaper som jobber med SAP og modulen HR.

Zalaris fikk mye medieomtale i fjor da det saksøkte Posten for skjeve konkurranseforhold. Posten tildelte nemlig i fjor høst en kontrakt til en verdi av 350 millioner kroner til datterselskapet Ergo Bluegarden. Dette til tross for at Zalaris leverte inn et tilbud som var 40 prosent rimeligere enn Ergo Bluegarden.

    Les også:

Selskaper som derimot har valgt Zalaris som leverandør, inkluderer Bravida Teleavie, Umoe IKT, NHO, Findexa, Onyx, Norsk Gjenvinning, Infineon, Goodyear, Siemenens, Freia og Norske Skog.

digi.no omtalte i mai at den norske IT-bransjen ønsker å vokse fra 350 til 450 sertifiserte SAP-konsulenter, og går nye veier for å nå målet. Selskaper som Accenture, Bouvet, Capgemini, IBM, R5, Spring og SAP arrangerte felles jobbmesse for å nå erfarne konsulenter og nyutdannede til det såkalte SAP-Akademiet.

I løpet av det siste halve året har Zalaris ansatt to sivilingeniører fra NTNU. Mellerud utelukker ikke at det også i denne runden kan være snakk om nyutdannede med interesse eller noe erfaring på området.

Selskapet omsatte for 50 millioner kroner i fjor med et positivt driftsresultat.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.