ZENWorks lar PC-en reparere seg selv

Noe har skjedd med nøkkelfiler, og applikasjonen går i stå. Novell ZENWorks gjør det mulig for PC-en å reparere seg selv, også uten tilgang til nettet.

Produktsjef Martin Buckley for Novells driftssystem ZENWorks, gjennomfører en interessant demonstrasjon. Trinn én er å bruke ZENWorks til å installere en applikasjon på en PC i nettet. Trinn to er å slette applikasjonens exe-fil og noen dll-filer i samme katalog, og så tømme Windows papirkurv.


På en vanlig PC hadde applikasjonen vært død. Men siden den er installert via ZENWorks, igangsettes en kreativ prosess når Buckley prøver å starte applikasjonen likevel. Det som er ødelagt, gjenopprettes automatisk, og applikasjonen starter uten kluss.

For å understreke styrken i dette, gjentar Buckley demonstrasjonen. Denne gangen fjernes absolutt alle filene i applikasjonens katalog, og Buckley later som han er på reise. Han trekker ut nettverkskabelen fra PC-en før han prøver å kjøre applikasjonen.

Nå viser det seg at PC-en er i stand til å lege seg selv. For også uten tilgang til nettet, igangsettes automatisk en kreativ prosess som gjenoppretter den opprinnelige installasjonen, og applikasjonen kjører.

- Dette er ganske hendig når du er ute og flyr, sier Buckley. - Og tenk på hvor fint det er for alle parter at problemer med bortkomne eller forkomne DLL-filer kan leges automatisk, i stedet for å belastes supportavdelingen, selv når du ikke kan kople deg til nettet.

Til toppen