Zip med USB og større kapasitet

Iomega lanserte mandag to nye utgaver av selskapets salgssuksess, Zip Drive. Den ene har USB-grensesnitt mens den andre har betydelig høyere lagringskapasitet enn de andre modellene.

Zip Drive har inntil nå hatt en lagringskapasitet på 100 MB. Dette er i dagens multimediaverden kanskje litt lite for mange, derfor lanserer Iomega nå en 250 MB-utgave av enheten. Denne vil komme i utgaver med enten SCSI- eller parallellgrensesnitt, i tillegg til en intern utgave. Optimaliseringer skal ha gjort SCSI-utgaven noe raskere enn 100 MB-utgaven.

Den nye Zip-enheten vil kunne lese og skrive til dagens Zip-disketter, slik at man fortsatt kan utveksle informasjon med brukere som kun har de nåværende enhetene.

250 MB-versjonen skal komme på markedet innen slutten av 1998 og vil koste omtrent 200 dollar i USA. Diskettene vil koste omtrent 16,50 dollar per stykk i pakker på 6 disketter.

Iomega lanserte mandag også en USB-utgave av den opprinnelige Zip-enheten. Denne kan brukes av både PC og iMac og komme på markedet i USA i løp av kort tid. Prisen vil være omtrent 150 dollar.

Til toppen