Zire: Rimelig PDA fra Palm

Palm har lansert Zire, en 99 dollars PDA beregnet på studenter og førstegangsbrukere.

Palm har lansert Zire, en 99 dollars PDA beregnet på studenter og førstegangsbrukere.

Zire er den første og den billigste av tre nye produkter som Palm varslet i forrige måned.

Les også:

Funksjonelt erstatter den Palms hittil rimeligste modell, M100. Modellen over M100, M105, reduseres til samme pris som Zire, det vil si 99 dollar. Disse to apparatene har noe forskjellig profil.


Zire er mer moderne, og leveres med USB-kabel for synkronisering mot PC, og oppladbare batterier som lades over en medfølgende kabel. Zire drives av PalmOS 4.1. Den er merkbart mindre og lettere enn M105, med en vekt på kun 108 gram.

M105 er derimot mer funksjonell, selv om den drives av PalmOS 3.5, ikke kan synkroniseres over USB uten tilleggsutstyr, og ikke har opplegg for oppladbare batterier. De viktigste forskjellene er at M105 kan koples til mobiltelefon og derfra til Internett, noe Zire ikke kan, og at M105 har 8 MB minne mot 2 MB i Zire.

Zire-skjermen beskrives ellers som "monokrom", mens M105 har gråtoner. Zire leveres med adressebok, avtalebok, oppgaveliste, notatblokk, utgiftsnoterer, kalkulator og noen spill, samt kopier av disse programmene til PC og Mac. Outlook-synkronisering er bare mulig mot Windows.

Som det går fram av bildet, er opplegget av betjeningsknapper endret noe. Den nederste delen av skjermen er fortsatt viet Grafitti, et program som gjenkjenner bokstaver formet på en bestemt måte.

Til toppen