BEDRIFTSTEKNOLOGI

Zoho går «offline» med Word-alternativ

Zoho har oppdatert den webbaserte skriveprogrammet Writer til å fungere delvis uten nettilgang.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. aug. 2007 - 12:54

En av de største ulempene med webbaserte alternativer til vanlig programvare, er at de vanligvis avhenger av nettilgang når brukeren vil ha tilgang til sine dokumenter.

En av aktørene på dette markedet, Zoho-divisjonen til AdventNet, annonserte i går at selskapets Zoho Writer-applikasjon nå tillater brukerne å lese dokumenter selv om datamaskinen til brukerne er frakoblet nettet. Funksjonaliteten kalles «Go Offline».

Foreløpig har Writer-brukerne ikke muligheten til å redigere dokumentene uten nettilgang, men dette loves å være på plass om kort tid. Zoho oppgir at Writer i det siste har fått ny funksjonalitet hver eneste uke.

    Les også:

Morsomt nok er den nye funksjonaliteten basert på Googles åpen kildekode-baserte Gears-plattform. Google er som kjent blant Zohos konkurrenter når det gjelder webapplikasjoner rettet mot kontorbrukere, men skal ennå ikke ha begynt å tilby offline-funksjonalitet i sine egne produkter.

- Opprinnelig jobbet vi med vår egen plattform som skulle åpne for offline webapplikasjoner. Nå er det mer fornuftig å støtte Google Gears fordi Google har gjort til et åpen kildekodeprosjekt, slik at vi kan bidra til teknologien når dette er aktuelt. I den sammenheng fortjener Google mye skryt for å ha gjort det mulig å kjøre webapplikasjoner uten nettilgang, sier Raju Vegesna, en talsmann for Zoho, i en pressemelding.

I tillegg til offline-støtten, åpner denne ukens utgave av Zoho Writer for at brukere kan legge inn kommentarer inne i både personlige og delte dokumenter.

For å få tilgang til Writer-dokumentene uten å ha nettilgang, må brukerne først ha logget på Writer mens nettilgangen er tilstede og valg «Go Offline»-lenken på toppen av brukergrensesnittet til webprogrammet. Da vil programmet automatisk laste ned brukerens personlige og delte dokumenter.

Offline-funksjonaliteten til Zoho Writer fungerer foreløpig i Internet Explorer og Firefox på Windows og Mac.

Zoho Writer er tilgjengelig her.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra