Zoho går «offline» med Word-alternativ

Zoho har oppdatert den webbaserte skriveprogrammet Writer til å fungere delvis uten nettilgang.

Zoho går «offline» med Word-alternativ

En av de største ulempene med webbaserte alternativer til vanlig programvare, er at de vanligvis avhenger av nettilgang når brukeren vil ha tilgang til sine dokumenter.

En av aktørene på dette markedet, Zoho-divisjonen til AdventNet, annonserte i går at selskapets Zoho Writer-applikasjon nå tillater brukerne å lese dokumenter selv om datamaskinen til brukerne er frakoblet nettet. Funksjonaliteten kalles «Go Offline».

Foreløpig har Writer-brukerne ikke muligheten til å redigere dokumentene uten nettilgang, men dette loves å være på plass om kort tid. Zoho oppgir at Writer i det siste har fått ny funksjonalitet hver eneste uke.

    Les også:

Morsomt nok er den nye funksjonaliteten basert på Googles åpen kildekode-baserte Gears-plattform. Google er som kjent blant Zohos konkurrenter når det gjelder webapplikasjoner rettet mot kontorbrukere, men skal ennå ikke ha begynt å tilby offline-funksjonalitet i sine egne produkter.

- Opprinnelig jobbet vi med vår egen plattform som skulle åpne for offline webapplikasjoner. Nå er det mer fornuftig å støtte Google Gears fordi Google har gjort til et åpen kildekodeprosjekt, slik at vi kan bidra til teknologien når dette er aktuelt. I den sammenheng fortjener Google mye skryt for å ha gjort det mulig å kjøre webapplikasjoner uten nettilgang, sier Raju Vegesna, en talsmann for Zoho, i en pressemelding.

I tillegg til offline-støtten, åpner denne ukens utgave av Zoho Writer for at brukere kan legge inn kommentarer inne i både personlige og delte dokumenter.

For å få tilgang til Writer-dokumentene uten å ha nettilgang, må brukerne først ha logget på Writer mens nettilgangen er tilstede og valg «Go Offline»-lenken på toppen av brukergrensesnittet til webprogrammet. Da vil programmet automatisk laste ned brukerens personlige og delte dokumenter.

Offline-funksjonaliteten til Zoho Writer fungerer foreløpig i Internet Explorer og Firefox på Windows og Mac.

Zoho Writer er tilgjengelig her.