Zombie-gjetere arrestert i Nederland

Endelig er en gruppe «zombie-gjetere» tatt. Gruppen styret maskinene til 100.000 brukere.

Endelig er en gruppe «zombie-gjetere» tatt. Gruppen styret maskinene til 100.000 brukere.

Det hollandske nettstedet Expatica melder at tre menn, henholdsvis 19, 22 og 27 år gamle, ble arrestert i byen Breda fredag, mistenkt for å ha brutt seg inn i 100.000 PC-er og installert stadig nye varianter av en trojaner kjent som Toxbot.

Dette skal være en av de største zombie-nett eller botnett som noen gang er avslørt. De skal ha brukt Toxbot til å installere tastetrykksregistratorer for å fange opp personlig informasjon, legg ut annonser, og forberede distribuerte tjenestenektangrep.

Hollandsk politi tror de tre kan ha tatt seg betalt for sine tjenester. Denne mistanken gjelder blant annet et utpressingsforsøk mot en ikke navngitt amerikansk bedrift, som ble truet med tjenestenekt dersom de ikke punget ut. De skal videre ha kapret kontoer hos PayPal og eBay, samt en bank.

Politiet har tatt beslag i datautstyr, dokumenter, kontanter og en sportsbil. De regner med flere arrestasjoner i denne saken.

De 100.000 PC-ene som «zombie-gjeterne» («bot herders») kontrollerte er nå fristilt, etter en felles innsats fra nettilbydere og de nederlandske myndighetenes IT-sikkerhetsbyrå Govcert.nl.

    Les også:

Til toppen