JUSS OG SAMFUNN

Zoom og LinkedIn suspenderer samarbeid med Hongkong-myndighetene

Vil holde situasjonen under oppsyn.

Videotjenesten Zoom føyer seg sammen med LinkedIn inn rekken av selskaper som suspenderer samarbeid med Hongkong-myndighetene om brukerinformasjon på bakgrunn av den nye sikkerhetsloven for regionen.
Videotjenesten Zoom føyer seg sammen med LinkedIn inn rekken av selskaper som suspenderer samarbeid med Hongkong-myndighetene om brukerinformasjon på bakgrunn av den nye sikkerhetsloven for regionen. Foto: Mark Lennihan / AP / NTB scanpix
7. juli 2020 - 13:10

Zoom og LinkedIn føyer seg inn i rekken av nettselskaper som pauser behandling av forespørsler om tilgang til brukerinformasjon fra Hongkongs myndigheter.

I likhet med Google, Twitter, WhatsApp, Facebook og Telegram, som allerede har gjort det samme, viser selskapene til bekymring over Kinas nye nasjonale sikkerhetslov for regionen.

En talsperson for videotjenesten Zoom sier selskapet vil holde situasjonen under oppsyn og vurdere «eventuelle råd fra USAs regjering», ifølge medier i Hongkong tirsdag.

I en epostutveksling som er blitt delt på Twitter, opplyser en kommunikasjonsmedarbeider i LinkedIn at selskapet har suspendert samarbeid med rettsvesenet i Hongkong mens de «gjennomgår den nye loven».

I tråd med loven kan myndighetene legge inn forespørsel fra en «relevant tjenesteleverandør om å tilby identifikasjonsdokumenter eller assistanse med dekryptering» ved behov.

TikTok vil ikke lenger tilby tjenesten i Hongkong. Samtidig vurderer USA et forbud mot tjenesten.
Les også

TikTok trekker seg ut av Hongkong. USA vurderer å forby appen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.