RESULTATERFINANS

Zoomshopper.com lanseres i Europa

Zoom Network starter i dag sitt skandinaviske eventyr med finansiering fra Kistefos Venture Capital. På nyåret kommer en engelskspråklig tjeneste som først og fremst skal støtte opp under europeiske portaler.

Herman Berg
17. des. 1999 - 15:14

Zoom er en metatjeneste som samler en mengde butikker under sin paraply på Internett og gir oversikt over sammenliknende priser på varepartiene som selges i butikkene. Zoom har fremmet pris som det klart viktigste konkurranseparametre i sitt handlesenter. Det består av 750 butikker i Norge.

Produktutvalget gjør det mulig å finne gode tilbud i ulike kategorier som mobiltelefoner, bruktbiler, bøker, datautstyr, film og musikk.

Nå startes den danske og svenske virksomheten med 500 butikker i hvert land. Magnus Attefall er ansatt som redaktør for Zoom.se og Zoom.dk skal ledes av redaktør Katrine Falgren. Kandidatene er, ifølge Zoom selv, kun rekruttert online.

Attefall har en medieutdannelse og jobbet for Spray, mens Falgren er student ved Universitetet i Ålborg.

Det tekniske senteret skal ligge i Norge med Mogul-gründer Per Siljubergsåsen og tidligere Excite-ansatt William Klippgen som de drivende krefter. Redaksjonene og salgsorganisasjonene skal imidlertid være stasjonert i de respektive land. Og ett datterselskap etableres i tillegg i Sverige.

De to gründerne, Klippgen og Siljubergsåsen, sitter også i Zoom-styret og har i dag sendt ut en pressemelding om den lenge bebudede satsingen i Skandinavia.

Les:


Og på nyåret skal de sette i gang en "dotcom"-satsing.

Det opplyser Klippgen til digi.no. Han sier at domenet Zoom.com er opptatt av amerikanske Zoom Telephonics som har vært notert på Nasdaq i over ti år. Derfor har gründerne valgt Zoomshopper.com.

- Vi vil satse på Europa og inngå avtaler med etablerte portaler. Vi skal imidlertid ikke bygge oppunder Zoomshopper.com som egen merkevare, men heller fungere som business-to-business-partner i kompaniskap med andre europeiske aktører, sier Klippgen.

Ved inngangen til desember fikk de kapitalen som muliggjør en internasjonal satsing.

I motsetning til mange andre norske internettselskap, har Zoom hentet inn norske midler fra Kistefos Venture Capital som investor Christen Sveaas står bak. Kistefos har overtatt 20 prosent i en rettet emisjon med opsjon til å øke eierandelen til 35 prosent neste år.

Det nye styret gikk sammen i sitt første møte denne uken med to nye medlemmer, Reynir K. Indahl og styreformann Erik Osmundsen, begge fra Kistefos. Ut av styret går Jarl Fronth (styreformann) og Henrik Aass.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.