Zuckerberg selger aksjer for milliarder

Nå venter søksmålene.

Zuckerberg selger aksjer for milliarder
Bilde: Justin Sullivan/Getty Images/All Over Press

Forrige fredag gikk Facebook på børs med et brak, bokstavelig talt. Midt i tumultene så solgte imidlertid gründer og toppsjef Mark Zuckerberg en stor post aksjer i markedet.

Ifølge Bits-bloggen til New York Times lempet den 28 år gamle gründeren ut 30,2 millioner aksjer til kurs 37,58 dollar stykket. Dermed skal nå 1,13 milliarder dollar, 6,8 milliarder norske kroner, være på plass til kontoen til den nybakte kontantmilliardæren.

Hovedårsaken til salget er ikke at Zuckerberg er på vei ut av Facebook. Han vil trenge pengene for å betale en ikke ubetydelig skatteregning etter den enorme verdiveksten til selskapet. Men det kan komme god med kontanter ettersom rekken av rasende investorer begynner å bli lang.

Ifølge Bloomberg News har en mindre aksjonær saksøkt Zuckerberg og andre ledere i Facebook for håndteringen av børsnoteringen. Det kom nemlig frem at selskapets tilretteleggere nedjusterte sine forventinger til Facebooks inntekter rett før de gikk på børs, uten at alle investorer fikk vite om dette.

– Som et resultat av denne nyheten falt aksjekursen, og Facebook er nå gjenstand for en rekke søksmål og granskninger fra myndigheter og tilsynsorgan. Dette har også påført selskapet en signifikant omdømmeskade, fremgår det av søksmålet.

I tillegg til dette fikk Nasdaq-børsen store problemer da Facebook-aksjen faktisk skulle handles. Åpningen ble forrige fredag utsatt med en halvtime og en rekke investorer har allerede varslet søksmål mot børsen fordi de ikke fikk justert sine ordrer eller solgt seg ut av aksjen.

    Les også:

Les mer om: