RESULTATERFINANS

Zynga klar for børsnotering

Spilltjenesten sikter mot en markedsverdi på 20 milliarder dollar.

29. juni 2011 - 12:44

Zynga er spesielt kjent for spill som Farmville og Texas holdEm Poker. Wall Street Journal meldte i går at selskapet står foran en børsintroduksjon som kan gi en markedsverdi på opptil 20 milliarder dollar, ved å selge aksjer for 1 milliard dollar. I dag siterer Bloomberg investeringsselskapet GreenCrest Capital, som bekrefter at Zynga vil gjøre lavere søknaden allerede i dag. Det er Morgan Stanley og Golman Sachs som skal stå for tegningen.

Nylig har en rekke amerikanske og utenlandske nettselskaper gått på børsen i New York. Linkedin, Renren (Kinas «Facebook») og Yandex (Russlands «Google») oppnådde svært høye kurs fra dag én, og det høye nivået har holdt seg. Fullt så hett har ikke opplevelsen vært for nettmusikktjenesten Pandora, som kom på børs 15. juni. Rabattkupongtjenesten Groupon har søkt om børsintroduksjon. Facebook ventes å komme på børs en gang i 2012. Den store interessen for nettselskapers børsintroduksjoner har fått flere observatører til å advare mot en ny IT-boble.

Transaksjoner gjennomført i den private børsen Sharespost verdsetter Zynga til 15,4 milliarder dollar. Det er mer enn børsnoterte konkurrenter som Activision Blizzard og Electronic Arts. Zynga har en solid økonomi: Analytikere venter i år en omsetning på 1,5 milliarder dollar og et nettoresultat på 500 millioner dollar.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.