Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

– Stabile og ukompliserte trådløse nettverk må være like selvfølgelig som vann i springen

Foto: Delta V
Del

I dag er tilgang til stabile, raske og sømløse trådløse nettverk en like stor selvfølge som vann i springen.

Hoteller foretrekkes på bakgrunn av positive omtaler om deres trådløse nettverk, og en dårlig opplevelse gir dårlig rating på Tripadvisor. Av og til kan tilkobling være en prøvelse grunnet dårlige konfigurerte løsninger eller feil i den sentrale infrastrukturen. Tiden for komplekse sentrale kontrollerbaserte løsninger er heldigvis forbi. 

Aerohive Networks har fra starten i 2006 utviklet trådløse nettverk uten behov for sentrale kontrollere. All administrasjon av nettverket styres fra skyen. Siden i sommer har Aerohive vært en del av Extreme Networks. Store datamengder flyter igjennom den skybaserte løsningen og gir mulighet for optimalisering og automatisk feilretting ved bruk av maskinlæring og kunstig intelligens. 

  Foto: Delta V

– Dette er jo en trend vi ser over hele linjen, at skybaserte løsninger blir foretrukket fremfor store og tunge installasjoner som må driftes lokalt, sier Hugo Fernandez og Lars Huso hos Netsecurity.

Siden mange bedrifter nå setter ut installasjon og vedlikehold av løsninger, blir IT-avdelingen mer en ren administrator av løsninger og tjenester, enn av maskinvare. Administrasjonen av nettet foregår gjennom systemer som Extreme Cloud IQ (Tidligere HiveManager), og gir mulighet for både on- og offsite administrasjon av hele nettverket, både svitsjer og det trådløse. 

– For en IT-leder gir en skybasert løsning helt nye muligheter. Dersom man ønsker å beholde administrasjon og drift av nettverket inhouse, får man en langt enklere installasjonsprosess og daglig drift. Om man velger å sette denne oppgaven ut, er det veldig enkelt for begge parter og sikre en god og problemfri brukeropplevelse og samtidig få forutsigbare driftskostnader, sier Hugo Fernandez.

Smarte nettverk letter arbeidet

For store aktører som skal installere hundrevis av aksesspunkter i det trådløse nettverket, er systemer som Cloud IQ fra Extreme Networks en velsignelse i arbeidshverdagen.

  Foto: Delta V

– Det er en mye lavere terskel både på selve installasjonsjobben og administrasjonen i hverdagen. Den moderne generasjonen med trådløse nettverk for store bedrifter har ikke den sedvanlige bunken med tykke bøker og timesvis med kurs for sertifisering, ser Lars Huso.

Smartere systemer i bakkant og enklere administrasjon betyr at man bruker mindre tid på å finne feilen i løsningen, og kan heller konsentrere seg om god brukeropplevelse.

Neste steg i nettverksinstallasjon

Hos Netsecurity har de designet og levert nettverk i flere tiår, og ønsker skiftet til trådløse nettverk i skyen velkommen.
– Ved Extreme Networks oppkjøp av Aerohive falt brikkene på plass, og vi imøtekommer kundenes forventninger til en kombinasjon av forenkling, kvalitet og kostnadskontroll, sier Hugo Fernandez.