Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Aldri en kjedelig dag på jobb for utviklerne Silje og Armin i Statens vegvesen

Silje og Armin er nye i Statens vegvesen, men er allerede godt i gang med spennende oppgaver.
Silje og Armin er nye i Statens vegvesen, men er allerede godt i gang med spennende oppgaver. Foto: Trond Solberg/Statens vegvesen
Del
Produsert av TUM Studio

Drammen har de siste årene begynt å seile opp som stadig mer aktuell hub for IT, utvikling og teknologiselskaper. Det er ikke så rart - byen ligger flott til, har glimrende transportmuligheter og er nærme andre urbane sentre.

Statens vegvesen har definitivt merket seg hvor attraktivt det er blitt å jobbe i Drammen, og etatens IT-divisjon er lokalisert der, i moderne kontorer i Drammen Business Center, rett ved togstasjonen.

Divisjonen har skalert betydelig opp de siste månedene, og har ansatt flere titalls utviklere. Og det er ikke over - rekrutteringsprosessen fortsetter, og IT-divisjonen trenger i tiden fremover stadig flere ansatte til sine lokasjoner i Drammen, Bergen, Moss eller Trondheim.

Rett på spennende oppgaver

Silje Charlotte Brekke kommer fra startup-miljø, men søkte seg til en litt mer stabil tilværelse nærmere hjemmet. <i>Foto:  TUM Studio</i>
Silje Charlotte Brekke kommer fra startup-miljø, men søkte seg til en litt mer stabil tilværelse nærmere hjemmet. Foto:  TUM Studio

Silje Charlotte Brekke er en av de nyansatte i Statens vegvesen, og forteller om en spennende start på en ny arbeidshverdag:

– Jeg kommer fra en startup-verden, og det var kanskje litt annerledes å komme til Vegvesenet, men samtidig er det et veldig lettbent miljø her, man er glad i å teste ut nye ting, og gror ikke fast i et rammeverk og bestemte teknologier.

Silje er frontend-utvikler, og begynte å jobbe i Statens vegvesen i august. Hun forteller at allerede første uka etter oppstart ble hun sendt på frontend-forum sammen med andre utviklere.

– Man slenger seg fort med på diskusjoner, snakker om hva man skal teste, hva som er lurt å bruke av verktøy og rammeverk, man kommer fort inn i et stort faglig miljø her på huset. På tredje uken i jobb var jeg på Javazone og stod på stand, og jobbet på tungtransport-messa på Lillestrøm. Du tilbringer mye tid med teamet ditt, men det er samtidig mange fora for å komme i kontakt med andre fagpersoner, og det er alltid mange å spille ball med, forteller hun.

Silje er samtidig klar på at det er en samfunnsnyttig og relevant jobb.

– Jeg har i det siste jobbet med digitalisering og forbedring av søknadsinnsendelse for lastebiler. Vi tester et nytt rammeverk, og da er det nyttig å jobbe med litt mindre prosjekter som dette. Det er veldig aktuelt å gjøre manuelle prosesser til digitale. Det blir mindre kø på trafikkstasjoner, vi bruker mindre skattepenger og forbedrer hverdagen til folk.

Les mer om våre ulike IT-stillinger »

Samfunnsoppdraget er motivasjonen

Armin Guber har vært konsulent, og ønsker nå å utvikle kompetansen sin gjennom nye oppgaver. <i>Foto:  TUM Studio</i>
Armin Guber har vært konsulent, og ønsker nå å utvikle kompetansen sin gjennom nye oppgaver. Foto:  TUM Studio

Kollega Armin Guber er enig. Han jobber som fullstack-utvikler, og kommer opprinnelig fra konsulentbransjen.

– Jeg søkte meg hit fordi jeg kjenner flere som har jobbet i Vegvesenet som konsulenter, og hørte mye bra om arbeidsplassen. Jeg hadde lyst å ha mer eierskap til ting jeg jobbet med, og samfunnsoppdraget er også motiverende. Alt det jeg er blitt lovet, har jeg fått - vi jobber med mye spennende, har veldig varierte oppgaver, og det blir aldri kjedelig, forklarer han.

Men det er ikke bare varierte oppgaver som frister Armin, som begynte i Statens vegvesen i september i fjor.

– Det satses veldig på folk og kompetanseutvikling her. Du føler at du kommer et sted der du blir satset på. Jeg jobber selv på et team som har en god blanding av yngre og mer erfarne folk, og alle er villige til å dele kunnskapen sin. Jeg trives godt her, vi har lov til å utforske og prøve oss på nye ting, det er lov å feile litt, prøve seg på ukjente områder. 

Til daglig jobber han med et bredt spekter av ting, og han nevner kundereg som ett eksempel. Det er et ganske sentralt system for mange IT-løsninger i etaten.

– Det er vår integrasjon mot Folkeregisteret, Brønnøysundregistret og Kontakt- og reservasjonsregisteret. Alle løsninger i Vegvesenet som har behov for personinformasjon må gå via kundereg. Det er et system som må være stabilt, derfor bruker vi teknologier som vi har god erfaring med, som Oracle Database, Kotlin for backend og React for frontend-delen av løsningen. Og det som er litt spennende, er at de fleste løsninger i Vegvesenet kjører i Atlas, som er vår interne skyplattform, utviklet av oss, sier han.

Søk etter ledige stillinger i Statens vegvesen »

20 nyansatte på kort tid

Det er ikke bare samfunnsoppdraget og spennende oppgaver som fristet, men også et godt og inkluderende miljø. <i>Foto:  TUM Studio</i>
Det er ikke bare samfunnsoppdraget og spennende oppgaver som fristet, men også et godt og inkluderende miljø. Foto:  TUM Studio

Dette er mennesker som skal settes ut i spennende og krevende oppgaver. Kristin Borge, seksjonsleder Utvikling og Integrasjon, forteller gjerne om prosessen med å ønske nyansatte velkommen:

– Jeg startet selv i Vegvesenet i mai, og min jobb er å bygge opp rekrutteringen. Vi har fått veldig god respons på utlysningene vi hadde i august i år, og har ansatt 20 personer som kommer frem mot februar.

– Den andre delen av rekrutteringsjobben er å få alle trygt på plass. Nå må vi få dem til å trives, og få dem ut i team.

Hun er klar på at Vegvesenet er en stor og kompleks organisasjon, men det betyr også at det ikke er mangel på spennende prosjekter å drive med, og forskjellige teknologier å fordype seg i.

– En del av jobben er å få alle de nyankomne i prosjekter de kan trives i, forteller Kristin.

– Det er veldig motiverende blant de som er her fra før å ta inn de nyansatte, og vi har laget et ganske solid opplegg for det. Et av tiltakene vi har mot Young Professionals er et nytt nettverk med navn Apollo 39, dette er skapt for å bygge tettere faglig og sosial relasjon mellom deltakerene, sier hun.

Kristin trekker frem én motivasjonsfaktor som har gått igjen i mange intervjuer, og det er Vegvesenets samfunnsoppdrag.

– Samfunnsoppdraget vårt er veldig spennende, mange synes det er morsomt å være en del av noe som er viktig, og gjør en forskjell for folk, forklarer seksjonslederen.

Midt i smørøyet

Utviklerne hos Statens vegvesen jobber sentralt i Drammen. <i>Foto:  TUM Studio</i>
Utviklerne hos Statens vegvesen jobber sentralt i Drammen. Foto:  TUM Studio

Som nevnt skjer det mye IT-relatert aktivitet i Drammen, og både Kristin, Silje og Armin setter pris på å slippe å pendle helt inn til Oslo for å dra på jobb. Alle sammen bor nemlig relativt nært og har en enkel vei til jobben. De mener det er en stor fordel for kommende ansettelser.

– I Drammen når vi hele stor-Oslo-området. Her stopper toget rett utenfor kontoret, og hit kommer det folk fra alle retninger. Du trenger ikke å dra til Oslo for å finne en så spennende og mangfoldig organisasjon, sier Kristin.

Mangfold er også noe det skal satses på i tiden fremover, og det er et viktig poeng å sørge for en kreativ miks av ansatte med forskjellig bakgrunn.

– De beste arbeidsmiljøene er alltid en blanding av alder, kjønn og forskjellige typer mennesker. Så vi oppfordrer alle til å søke, avslutter Kristin Borge.

Les mer om våre ulike IT-stillinger »

Les flere artikler fra Statens vegvesen