Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Kontorhverdagen er endret for alltid. Det åpner for helt nye måter å jobbe på

Del

Det siste året har ført til store endringer i hvordan veldig mange av oss jobber. Hjemmekontor er blitt normen innenfor mange bransjer, og vi har lært oss å samarbeide med kolleger og kunder på helt nye måter.

Det finnes mange verktøy som gjør den digitale hverdagen lettere, men det er alltid rom for å effektivisere ytterligere. Utfordringen er for eksempel medarbeidere som bruker forskjellige teknologier som ikke alltid er kompatible, og derfor kan gjøre det krevende å presentere innhold.

– I disse dager er verktøy for videokonferanser essensielle for å koble mennesker sammen. Problemet er at de enkelte ansatte, eller bedrifter, ofte bruker forskjellige plattformer og applikasjoner. Det er få løsninger i markedet som dekker alle disse. Derfor tilbyr vi IdeaHub, som er en svært brukervennlig og integrert løsning for å kommunisere med hvem som helst, gjennom hvilken som helst applikasjon, ved å bruke én enhet, sier Erland Loyd de Flon, Country Leader - Computing, Cloud & AI hos Huawei.

Lynrask utvikling innen møtekultur krever nye løsninger

 
 

Han forteller at IdeaHub er et produkt som hører sammen med Huaweis samhandlingsfokuserte produktserie. Den er et resultat av over 20 år med forskning og utvikling innenfor audiovisuelle løsninger. IdeaHub-produktene stammer fra voksende behov for mer effektiv kommunikasjon, og fremvekst av teknologier som 5G, nettsky og kunstig intelligens. Det henger sammen med at det er fullt mulig å jobbe fra hvor som helst når som helst.

Videomøter og konferanser er jo tross alt ikke et nytt konsept, men de har alltid vært sett på som en dårligere alternativ enn det å møtes ansikt til ansikt. Det trenger de ikke å være.

Konseptet er å kombinere alt et moderne kontor trenger. Både under pandemi, men også under mer tradisjonelle forhold. Det betyr at dette ene produktet, en kombinasjon av en tavle det går an å skrive på, videokonferanse-utstyr, og en fullverdig datamaskin, skal ta tak i og løse de aller fleste utfordringene et kontormiljø kan møte på.

Under en presentasjon eller et møte kan man altså tegne eller skrive på tavlen, og teksten kan også bli digitalt gjenkjent og bakt inn i et dokument. Innebygde kameraer gjør det mulig å integrere videokonferansefunksjoner, og alt innhold møtedeltakerne ønsker å dele på skjermen, kan strømmes trådløst fra alle typer enheter.

Potensialet kan utvides takket være en app-butikk som inneholder en lang rekke applikasjoner tilpasset en slik stor skjerm.

En tusjtavle for fremtiden

 
 

En av utfordringene med å samhandle over video har alltid vært at det kan være vanskelig å fokusere på riktige deltakere, og vanskelig å formidle informasjon effektivt. Mange deltakere, på forskjellige steder, kan føre til en rotete opplevelse.

– Vi løser dette blant annet med et funksjon i kameraet som alltid fokuserer på personen som snakker. Vi har også en interaktiv tavlefunksjon som gjør samarbeidet bedre. Vi mener at moderne teknologi må være enkelt å bruke og løse de problemene man ikke alltid er klar over. Det er det som er mye av poenget med IdeaHub, sier Erland Loyd de Flon.

Et smart kamera som følger med på den som snakker, er blant flere interessante, teknologiske nyvinninger. For eksempel, tavlefunksjonaliteten har ultralav forsinkelse, slik at prosessen med å skrive eller tegne innhold er eksepsjonelt virkelighetsnær. I tillegg til å kunne fokusere på den som snakker, for å unngå unødvendige forstyrrelser, kan mikrofonene også plukke ut lyd og tale fra et forhåndsbestemt område. På denne måten vil deltakerne unngå å bli forstyrret av unødvendig støy.

Det er også ganske unikt at IdeaHub kjører både Android og Windows, og man kan bytte mellom operativsystemene med ett klikk.

Nesten uendelig potensiale

 
 

Det er veldig mange virksomheter og bransjer som blir modernisert i et forrykende tempo i disse dager. Fjernundervisning på skoler krever nye måter å fange elevenes oppmerksomhet på. Leger kan utveksle nødvendig informasjon over landegrenser, noe som er enda mer relevant under Covid-krisen. Analytikere kan presentere resultater på enkle og lettfattelige måter.

Erland Loyd de Flon viser til flere konkrete eksempler der IdeaHub har gjort arbeidsdagen enklere og smidig den siste tiden:

– Vi hadde en kunde som slet med løsningen på konferanserommene deres. Der var det nødvendig å koble opp enhetene til samme nettverk som skjermen, for å dele innhold på den. Dette var en utfordring når de hadde kunder på besøk som ønsket å dele desktopen sin. IdeaHub har tilbehør kalt IdeaShare Key, som gjør at alle kan dele ut innholdet sitt, uten å tenke over hva slags nettverk man er tilkoblet.

– En annen kunde trenger å være oppkoblet til moderselskapet via SIP-møteprotokollen. Samtidig skjer mesteparten av deres interne kommunikasjon, og kommunikasjonen ut mot kunder, gjennom Teams. Takket være IdeaHub kan de ha alle møterommene sine oppkoblet gjennom begge typene møteprotokoller, helt smertefritt og sømløst.

Resultatet er at ingen bør føle seg hindret av at medarbeidere og kunder ikke kan alltid møtes ansikt til ansikt. Jobben kan gjennomføres like bra, kanskje enda bedre, takket være moderne og fremtidsrettede verktøy.

Les flere artikler fra Huawei