Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Hils på denne råtassen av en mobiltelefon

Foto: Haris Suljic
Share icon
Del

Dette kan verdens beste mobilkamera gjøre:

P40-serien bruker en unik RYYB-sensor, som slipper inn mer lys. Det betyr bedre bilder i mørket.

Sensoren er samtidig 1/1.28 tommer stor (omlag dobbelt så stor enn P30), noe som også sørger for bra ytelse i dårlig lys.

Bildene tatt med telefonen er i utgangspunktet 12.5 megapiksler store, der fire piksler kombineres til én, for best mulig bildekvalitet.

Mobilverdenen er i stadig utvikling og endring, og noen bedrifter investerer mer enn andre i å drive teknologien fremover.

Huawei er i forkant av dette, med sine 80.000 ansatte som jobber utelukkende med forskning og utvikling av nye teknologier og tjenester.

Derfor var forventningene høye når Huawei nå lanserte sin helt nye P40 Series. Huawei er for eksempel kjent for svært høy kvalitet på kameraene, og P40 fortsetter i samme bane, med en kombinasjon av maskinvare og programvare som leverer eksepsjonelt gode bilder under de fleste forhold.

Det er ikke bare kamerasystemet som er nyskapende: P40 Pro har også en skjerm med 90Hz oppfriskningshastighet, som betyr er mer behagelig bruksopplevelse, for eksempel når det gjelder skrolling og animasjoner. Skjermen er delikat bøyd rundt alle kantene, slik at rammene fremstår som nesten helt fraværende.

Maskinvaren drives av en kraftig Kirin 990-prosessor som sørger for veldig god ytelse under alle forhold, uansett om det er spill, høyoppløselig video eller nettleserbruk.

Ikke minst er alle telefonene i P40-serien klargjort for 5G, samt Wifi 6. De har også ansiktsgjennkjenning, fingeravtrykksensor i skjermen og lynrask lading. Og du kan selvsagt også lade vennenes telefoner med P40.

Det interessante er også at P40 har en såkalt piezoelektrisk høyttaler. Det betyr at lyden kommer gjennom skjermen, i stedet fra en dedikert høyttaler, samtidig som det ikke går utover kvaliteten.

Med andre ord får du alle tenkelige funksjoner en smarttelefon i 2020 kan by på.

Forresten: Hvis du oppgraderer fra en annen Android-telefon og vil ivareta alle appene og dataene dine, kan du bruke applikasjonen Phone Clone, som flytter over innhold til P40.

Massiv satsning på kamerateknologi

Den unike kameraløsningen sørger for glimrende resultater både i lyse og mørke omgivelser.

Alle P40-modellene tar fantastiske bilder, også i svakt lys. Huawei bruker sin spesialutviklede RYYB-sensor, som slipper inn mer lys, samtidig som sensoren er fysisk større enn noen av konkurrentene. Kort fortalt betyr det at bildekvaliteten er fremragende, både i dagslys, innendørs og i mørket.

Toppmodellen P40 Pro har 5x optisk zoom. Ved å kombinere flere kameraer kan den nå 10x hybridzoom, og maksimal digitalt zoomnivå er 50x.

Senere i år kommer også P40 Pro+, med enda mer avanserte zoomfunksjoner.

Det finnes også en dybdesensor (såkalt ToF-sensor) som åpner for mer avanserte portretteffekter og andre dybdefunksjoner. Alle modellene har ultravidvinkel-objektiv som gjør det mulig å fange kreative landskapsbilder.

Programvaren i kameraappen er også forbedret. Den kunstige intelligensen sørger for eksempel for å finne frem de beste bildene, etter å ha tatt en rekke bilder i bakgrunnen. Den kan også eliminere uønskede elementer som refleksjoner eller tilfeldig forbipasserende. Ikke minst: Kombinasjonen av egenutviklet programvare og maskinvare gjør at kameraet er ekstrem raskt, blant annet på autofokus.

Fullt utvalg av tjenester og applikasjoner

Dette er de tre P40-variantene:

P40 - Tre kameraer: 50 MP hovedkamera, 16 MP ultravidvinkel-kamera, 8 MP telelinse med 3x optisk zoom. 

P40 Pro - Tre kameraer: 50 MP hovedkamera, 40 MP ultravidvinkel-kamera, 12 MP telelinse med 3x optisk zoom, samt dybdesensor.

P40 Pro + - De samme kameraene som P40 Pro, men med to telelinser: En med 10x optisk zoom, og en med 3x optisk zoom. Denne kommer litt senere i år.

Alle modellene har en lynrask Kirin 990-prosessor, og støtter 5G.

Et annet resultat av de enorme investeringene er at Huawei nå er klare med sin egen applikasjonsbutikk, App Gallery, som ikke står tilbake for konkurrerende løsninger.

– Vi har som mål å tilby både store og små, globale og lokale applikasjoner i App Gallery når P40 lanseres. I tiden som kommer forsikrer vi at mer og mer innhold blir tilgjengelig. Markedet og utviklere opplever oss som et friskt pust. Utover i 2021 skal så godt som alt være på plass, forteller Tollef Vollan, leder for forretningsutvikling i Norge.

Store, globale apper er en ting, men de lokale, norske appene er vel så viktige:

– Vi har folk i Huawei Norge som jobber utelukkende med norske applikasjoner. Vi sørger for at de viktigste appene blir godt synlige i App Gallery, med diverse løsninger for bannere, lokal promotering og lignende. Vi gir utviklerne full støtte, og svært mange norske apper er allerede inne, eller er på vei.

Tollef Vollan forteller at blant annet de fleste store mediehus i Norge er inne på plattformen,  det er også store tjenesteleverandører og nettbutikker. Og flere er på vei.

– Det er veldig naturlig for oss å investere i eget økosystem. Mange i Norge bruker allerede App Gallery, flere og flere kjenner til det, og det kommer til å bli en formidabel aktør fremover, avslutter Vollan.

Vi søker testpiloter! Bli en av de første til å teste Huawei P40 Pro