Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Møt utvikleren som sitter iførersetet når framtidens HR-løsning utvikles

– Vi er svært involvert i teknologivalgene for framtiden, og blir oppfordret til å lære oss det vi trenger for å bruke disse, sier utvikler Kasper H Bjerke om jobben i CatalystOne.
– Vi er svært involvert i teknologivalgene for framtiden, og blir oppfordret til å lære oss det vi trenger for å bruke disse, sier utvikler Kasper H Bjerke om jobben i CatalystOne.
Del

– Dette er en helt perfekt jobb og et ditto arbeidssted, kommer det fra Kasper H. Bjerke. Vi møter han ved kontorpulten hos CatalystOne i Sandefjord, der han kapret sin første jobb som nyutdannet dataingeniør i 2017.

Hverdagen hans handler om å lage framtidens skybaserte HR-system ved hjelp av moderne teknologi. Bjerke ramser opp containerisering med Kubernetes, Microsoft Azure Kubernetes Service, Helm, mikrotjenester, NoSQL, mikro-frontends, Spring Boot og Angular. I tillegg har CatalystOne en lang historie med SQL og Java.

Selskapet som lyktes med å kapre den unge, ambisiøse utvikleren, leverer et komplett, modulbasert HR-system til mellomstore og store selskaper i Skandinavia. På kundelisten finner vi kjente navn som Coop, Kongsberg-Gruppen, Nemko, Atea og Ice, som du kan lese om her

Vis mer

Programvareutvikler Bjerke var inne til intervju hos flere potensielle arbeidsgivere, men skjønte raskt etter intervjuet hos CatalystOne at det var der han skulle begynne.

– Hvorfor?

– Det var viktig å starte IT-karrieren i en mellomstor bedrift, med de riktige utfordringene. I CatalystOne får man en viktig rolle og kan sette et fotavtrykk selv om man ikke har en lederrolle. I tillegg får jeg jobbe med framtidsrettet teknologi i et selskap med kontorer flere steder i Norden og i India. CatalystOne var god match for meg, fortsetter Bjerke.

HR-tech vokser kraftig

Området CatalystOne jobber innenfor ble tidligere kalt «personaladministrasjon». I dag heter det «Human Resources», forkortet HR, og HR-arbeidet har fått en stadig viktigere, strategisk rolle i virksomheter verden rundt. Det skyldes blant annet at en nøkkelfaktor for enhver bedrifts suksess, er ansatte med riktig kompetanse. 

I takt med HR-områdets økte fokus, vokser også behovet for IT-løsninger som understøtter det viktige HR-arbeidet. Dermed har HR-tech også hatt en rivende utvikling de siste årene. Stadig flere selskaper ser verdien av å investere i HR-systemer. 

Som et HR-tech-selskap har også CatalystOne opplevd en eventyrlig vekst siden starten i 2004. Nå teller selskapet over 250 ansatte fordelt på seks kontorer i fire land. De siste årene har topplinjeveksten vært på 40 prosent år over år. Nå trenger CatalystOne flere utviklere, som vil jobbe med framtidens teknologi, til kontorene i Sandefjord og Oslo.

– Det er helt perfekt å være her. Vi har stor frihet til å bruke tid på å tilegne oss den kompetansen vi trenger. Vi har også stor frihet til å teste forskjellige løsninger og komme med innspill på hva som kan være gode løsninger for CatalystOne. Vi er svært involverte i teknologivalgene for framtiden, og blir oppfordret til å lære oss det vi trenger for å bruke disse, sier Bjerke, som ble ferdig utdannet dataingeniør fra Universitetet i Sørøst-Norge i 2017. 

Sanerer teknisk gjeld

Programvareutvikleren forteller at han for tiden jobber mye med nyutvikling, der gamle løsninger løftes over på en distribuert plattform.

Alle ansatte i Norden har besøkt kontoret i India for å bli bedre kjent både som kolleger og privatpersoner.

Kasper Hotvedt Bjerke, CatalystOne

– Vi kvitter oss med teknisk gjeld og tar i bruk cutting edge teknologi for å lage framtidens skybaserte HR-system, sier Bjerke. 

Som kjent er arbeidsoppgaver og utviklingsmuligheter svært viktig for programvareutviklere, men uten et godt arbeidsmiljø blir ikke flinke folk værende år etter år. Bjerke trekker fram det gode arbeidsmiljøet på kontoret i Sandefjord, hvor de fleste av utviklerne sitter. Han understreker også at samholdet er sterkt på tvers, både mellom kontorene i Oslo, København, Stockholm og i Chandigarh i India, men også mellom de ulike avdelingene i organisasjonen. 

– Alle ansatte i Norden har besøkt kontoret i India for å bli bedre kjent, både som kolleger og privatpersoner, fortsetter Bjerke. 

Krav om raskere prosesser rundt de ansatte

I dag er CatalystOne ledende på HR-løsninger til mellomstore selskaper. I det siste har også offentlig sektor fått øynene opp for det norske programvarehusets systemer.

– Endringer, som sammenslåinger, fusjoner eller reduksjoner i arbeidsstokken, fører til krav om bedre og raskere prosesser rundt de ansatte. Dermed stiller HR-direktøren krav til gode IT-løsninger i verktøykassen, forteller Thomas Schjerpen, CTO i CatalystOne. 

Dagens HR-direktører trenger gode IT-verktøy i form av et skikkelig HR-system, sier Thomas Schjerpen i CatalystOne. <i>Foto: Delta V</i>
Dagens HR-direktører trenger gode IT-verktøy i form av et skikkelig HR-system, sier Thomas Schjerpen i CatalystOne. Foto: Delta V

– Samtidig trenger IT et system for tilgangsrettigheter, lisenshåndtering og on- og offboarding. På toppen kommer compliance, at virksomheten driver i samsvar med lover og regler, fortsetter den nyansatte teknologidirektøren med fartstid fra blant andre SuperOffice og Visma. Her kan du lese mer om hans rolle i CatalystOne.

– Det som trigget meg med CatalystOne er at man jobber med data som er viktig for hele bedriften, og bygger systemer som må henge sammen på tvers. Jeg synes det er veldig spennende med fokuset på integrasjon og masterdata. Vi skal ikke bare levere et godt grensesnitt for brukerne, men også være en god partner for de som jobber med integrasjonene, fortsetter Schjerpen.

CatalystOnes HR-system er bygget opp av forskjellige moduler som kan kombineres for å dekke ethvert selskaps unike behov. CatalystOne har alltid utviklet funksjonalitet og egenskaper basert på det som skaper mest verdi for kundene. Det har gjort CatalystOne til den mest brukervennlige og komplette HR-løsningen på markedet.

 

Les flere artikler fra CatalystOne Solutions AS