Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Horde fra startup til lønnsom bedrift med Crayon på laget

Alf Gunnar Andersen, gründer og daglig leder, Tan Le, teknologisjef og Anthony Le, informasjonssikkerhetssjef i Horde.
Alf Gunnar Andersen, gründer og daglig leder, Tan Le, teknologisjef og Anthony Le, informasjonssikkerhetssjef i Horde. Ole Myklebust Amundsen
Del

Oppstartsbedriften Horde skalerer opp driften og forbereder seg på internasjonal vekst. Crayon bistår som strategisk rådgiver og teknisk sparringspartner. 

Horde utvikler neste generasjons banktjenester med forbrukeren i sentrum. Siden oppstarten i 2019 har Horde gitt over 200 000 forbrukere bedre kontroll på økonomien. Nå skal oppstartsbedriften bli den ledende økonomiplattformen i Europa. 

– I skaleringsfasen er det viktig å ha sikkerheten og fleksible IT-systemer på plass – og det bistår Crayon oss med som strategisk rådgiver og teknisk sparringspartner. Samarbeidet har spart oss for mye tid, og sikret at vi oppnår bærekraftig skalering, forteller Anthony Le, informasjonssikkerhetssjef i Horde. 

– Vi satser på nye bedrifter ved å bidra med kunnskap og erfaring til de rollene som enda ikke er på plass i organisasjonen. Vi tar ikke betalt per spørsmål, men ser heller på tiden vi bruker på Horde som en investering for fremtiden, sier Guro Husby, Innovation Partner Account Manager i Crayon. 

Bidrar med nødvendig kompetanse 

Når en bedrift er i startfasen handler det om å få et produkt ut i markedet så fort som mulig. Svært sjeldent har startups all nødvendig kompetanse i kjerneteamet, og for å ha en sjanse til å lykkes kreves det støtte og tillit fra samarbeidspartnere. 

Anthony Le, informasjonssikkerhetssjef i Horde.&nbsp; <i>Foto: &nbsp;Ole Myklebust Amundsen</i>
Anthony Le, informasjonssikkerhetssjef i Horde.  Foto:  Ole Myklebust Amundsen

– Man må være litt naiv for å bli gründer. Heldigvis traff vi en nerve i markedet, og mellom august og desember 2019 gikk vi fra null til 50.000 brukere. Vi vokste raskere enn forventet, og hadde en million ting å holde styr på samtidig, forklarer Alf Gunnar Andersen, gründer og daglig leder i Horde. 

I vekstfasene er Crayon en viktig teknisk ressurs som Horde kan lene seg på for å blant annet sikre endepunkter, sentralisere tilgangsenheter, holde kostnadskontroll på IT-systemer, implementere ny kode og effektiv dokumentbehandling. 

Utvikler med Microsoft Azure 

Det er avgjørende å ha en digital grunnmur med sikkerhet og stabile tjenester for å lykkes som ny bedrift, og spesielt for en økonomibedrift som håndterer sensitive personopplysninger. 

Siden oppstart har Horde brukt Microsoft Azure til utvikling. Azure tilbyr funksjonene og tjenestene Horde trenger, og var den plattformen flest ansatte hadde erfaring med fra før. 

– Etter hvert som vi utvikler økonomiplattformen ytterligere jobber vi også mer og mer med maskinlæring, og da har Microsoft Azure verktøyene vi trenger, forklarer Tan Le, teknologisjef i Horde. 

– I tillegg blir rekruttering og onboarding av nye talenter enklere ved å bruke en anerkjent, trygg og velbrukt plattform som Azure, tilføyer han. 

Øker sikkerheten og effektiviteten med Azure 

Da Horde var klare til å ta imot kunder, krevde Finanstilsynet en «Financial Services Amendment» utstedt av Microsoft før de kunne gå «live» i markedet som et finansforetak. For å oppfylle kravene til å motta den viktige dokumentasjonen trengte Horde et Microsoft Enterprise-abonnement. Det fikk de via samarbeidet med Crayon. 

Crayon har gitt oss muligheten til å utvikle kjernevirksomheten vår uten at vi må ta store investeringer i ressurser og verktøy før behovene faktisk er der, sier informasjonssikkerhetssjef Le.  

Det siste året har samlingen av alle maskiner tilknyttet Horde i ett nettverk vært et viktig IT-prosjekt for oppstartsbedriften. 

– Vi trengte en sikker måte å følge med på all trafikk inn og ut av nettverket. Med god hjelp fra Crayon satt vi derfor opp et virtuelt Horde-kontor i Microsoft Azure, sier Le. 

Et virtuelt og lukket kontor øker effektiviteten og sikkerheten for Horde. Alternativet var å drifte åpent i skyen – noe som ville gått på bekostning av struktur og effektive arbeidsprosesser.

Forbereder seg på internasjonal vekst med Crayon 

Guro Husby, Innovation Partner Account Manager i Crayon.
Guro Husby, Innovation Partner Account Manager i Crayon.

Fremover vil det være viktigere enn noen gang for Horde at de har effektive arbeidsprosesser og stabile IT-systemer. Første versjon av deres nye konsept selvkjørende økonomi ble lansert i vinter, og skal gi forbrukerne enkel oversikt over økonomien og tilgjengelige betingelser i banker og forsikringsselskaper. 

– I 2022 lanserer vi Horde i flere markeder i Europa, sier daglig leder Andersen. Den internasjonale satsningen betyr skalering av både personell og drift, noe som krever en prioritert rekkefølge på tiltak som gir best mulige vekstvilkår. 

– Crayon er en viktig sparringspartner før vi skal vokse internasjonalt. Vi i Horde må fokusere på utvikling av plattformen og kjernedriften, og da ser vi at behovet for å outsource sekundære driftsoppgaver innen for eksempel IT og sikkerhet melder seg, forklarer Le. 

– Vi gleder oss til å følge Horde videre på reisen mot å bli en stor internasjonal finansiell aktør, avslutter Guro Husby, Innovation Partner Account Manager i Crayon. 

 

Les flere artikler fra Crayon