OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

Oppdatering får hauger av Windows 10-maskiner til å krasje

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. Foto: Robert Galbraith / Reuters
26. juni 2020 - 09:47

Microsofts siste oppdatering til Windows 10 får haugevis av maskiner til å krasje. En feil i en sikkerhetsprosess er synderen, skriver Zdnet.

Problemet er forårsaket av en feil i «Local Security Authority Subsystem Service». Tjenesten håndhever deler av sikkerheten i Windows 10.

Jobber med feilretting

Én manns frivillige innsats skal ha reddet dagen ved å oppdaget en subtil bakdør i Linux. Bildet viser operasjonssentralen til Nasjonalt cybersikkerhetssenter
Les også

Utvikler oppdaget Linux-bakdør: – Ville vært en global katastrofe

Microsoft skriver på sine hjelpesider at selskapet jobber med å rulle ut en feilretting i en kommende oppdatering. 

Dette er ikke første gang denne måneden at Windows 10-oppdateringen introduserer feil i systemet. Rundt 1. juni valgte IT-giganten å holde igjen en hel oppdatering til operativsystemet fordi den var full av bugs.

11. juni skrev digi.no om en annen bug i Windows 10-oppdateringen som fikk printere til å forsvinne på mystisk vis. Feilen oppstod om skriveren ble fjernet mens maskinen var avskrudd, og feilen ble rettet av Microsoft etter rundt en uke

Flere oppdateringer

Selv om det stadig dukker opp feil i operativsystemets oppdateringer, jobber selskapet med å forbedre ytelsen og brukeropplevelsen i Windows 10. I mai kom vårens store oppdatering, og med den stor rekke av etterlengtet funksjonalitet. 

Med den nye våroppdateringen skal det være enklere og raskere å pare datamaskinen med Bluetooth-enheter, skrev digi.no da Microsoft slapp den i markedet

Mer enn 30 år gamle Notepad har fått noen ørsmå forbedringer, blant annet vises det en asterisk i tittelfeltet dersom det er gjort endringer som ikke har blitt lagret.

Nettleseren Edge, som ganske mange har tatt i bruk, skal nå kreve 27 prosent mindre minne under bruk. Årsaken til dette er at Edge, som en av de første Win32-applikasjonene, skal ha tatt i bruk en mer moderne implementering av heapminne i Windows 10.

Temperatur i Task manager

Advokat Kristian Foss, advokatfullmektig Tara Årøe og advokat Sara Lamøy Engberg i Bull & Co Advokatfirma tar i kronikken for seg én av flere nye EU-lover i det digitale domenet som norske virksomheter må tilpasse seg til.
Les også

Nye krav til dingser: Disse punktene bør du vite om Cyber Resilience Act

Blant annet er Windows Subsystem for Linux 2 (WSL 2) inkludert. Blant nyhetene i denne versjonen er at Linux-kjernen ikke lenger er en del av Windows OS-avbildningen. I stedet vil den leveres og oppdateres gjennom Windows Update på omtrent samme måte som mange enhetsdrivere.

Sikkerhetsfunksjonaliteten Application Guard, som skal beskytte brukere og enheter mot ulike trusler ved å åpne filer og nettsteder i en isolert Hyper-V-basert konteiner, støtter nå Chromium-utgaven av Edge og Microsoft Office 365.

Verktøyet Oppgavebehandling (Task Manager) inkluderer nå informasjon om GPU-temperatur og disktype, for eksempel SSD. Begge deler er tilgjengelig i Ytelse-fanen.

Cookies, i en litt mindre bokstavelig forstand enn på dette bildet, forsvinner ennå ikke fra Chrome.
Les også

Klarer ikke å bli kvitt gammel sporings­teknologi i Chrome

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.