OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

Windows 10-oppdatering får printere til å forsvinne på mystisk vis

Heldigvis løser du det på enkelt vis.

En bug i Windows 10-oppdateringen får printerporter til å forsvinne på mystisk vis. Illustrasjonsfoto.
En bug i Windows 10-oppdateringen får printerporter til å forsvinne på mystisk vis. Illustrasjonsfoto. Foto: Colourbox/Chainarong Chokrung
11. juni 2020 - 11:22

En bug i Windows 10-oppdateringen får printerporter til å forsvinne på mystisk vis. Problemet rammer versjon 1903 og nyere versjoner av oppdateringene til det microsoftbaserte operativsystemet. Det skriver Version2.

Feilen oppstår om brukeren kobler fra USB-printeren når datamaskinen er avskrudd. 

AI er ikke noen ny teknologi for Telenor. Her er konsernsjef Sigve Brekke sammen med daværende samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen under AI nå-konferansen i 2017.  Men 2024 er året da Telenor tror AI gjør sitt inntog i IoT.
Les også

Ny rapport: 2024 er året da KI inntar IoT – kan føre til at bedrifter drukner i data

Enkel løsning

Porten vil da forsvinne fra listen over printerporter når enheten starter opp igjen. Brukerne mister da også tilgang til den installerte printeren. 

Heldigvis finnes det en enkel løsning på problemet. Om du kobler til printeren igjen mens maskinen er skrudd av, vil den igjen dukke opp i lista over tilgjengelige enheter. 

Microsoft er i gang med å rulle ut en feilfiks, men enn så lenge må man belage seg på å følge ovennevnte oppskrift om du kobler deg av og på en printer når du eksempelvis forlater kontoret for dagen.

Raskere mot Bluetooth

Vårens utgave av Windows 10 kom i slutten av mai, og inneholder flere nyheter. Med den nye oppdateringen skal det være enklere og raskere å parre datamaskinen med Bluetooth-enheter. 

Mer enn 30 år gamle Notepad har fått noen ørsmå forbedringer, blant annet det vises en asterisk i tittelfeltet dersom det er gjort endringer som ikke har blitt lagret.

Nettleseren Edge, som ganske mange har tatt i bruk, skal nå kreve 27 prosent mindre minne under bruk. Årsaken til dette er at Edge, som én av de første Win32-applikasjonene, skal ha tatt i bruk en mer moderne implementering av heapminne i Windows 10.

Temperatur i Task manager

Blant annet er Windows Subsystem for Linux 2 (WSL 2) inkludert. Blant nyhetene i denne versjonen er at Linux-kjernen ikke lenger er en del av Windows OS-avbildningen. I stedet vil leveres og oppdateres gjennom Windows Update på omtrent samme måte som mange enhetsdrivere.

Sikkerhetsfunksjonaliteten Application Guard, som skal beskytte brukere og enheter mot ulike trusler ved å åpne filer og nettsteder i en isolert Hyper-V-basert konteiner, støtter nå Chromium-utgaven av Edge og Microsoft Office 365.

Verktøyet Oppgavebehandling (Task Manager) inkluderer nå informasjon om GPU-temperatur og disktype, for eksempel SSD. Begge deler er tilgjengelig i Ytelse-fanen.

Heller ikke noe så uskyldig som tannbørster er trygge mot ondsinnede aktører, viser det seg.
Les også

Hackere utførte dataangrep med flere millioner tannbørster

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra