1,1 million i skuddpremie på DVD-pirater

Filmbransjen utlover 1,1 million kroner i belønning for tips som kan stoppe DVD-piratene. Piratfabrikkene i Asia skal knuses.

Filmbransjen utlover 1,1 million kroner i belønning for tips som kan stoppe DVD-piratene. Piratfabrikkene i Asia skal knuses.

Filmbransjen, ved Motion Picture Association, har lenge sett seg lei på piratvirksomheten på CD-er og DVD-plater i Asia. Filmer som Harry Potter, Star Wars og Ringenes Herre - som alle har dratt inn ufattelige mengder kroner på kino og i DVD- og VHS-versjon, selges billig fra all slags piratsjapper i Asia. Mange av filmene dukker også opp på nettauksjoner og via andre kanaler til Europa og USA.

Her om dagen lovet MPA ut mer enn 1,1 millioner kroner i belønning til den som kan gi dem tips som gjør det mulig å stenge noen av de proffe pirat-brenneriene, skriver Internet.com.

Les også

Student-pirater får millionbot
Nix mer Star Wars for $1
Erklærer Fatwa mot pirater
Kraftig piratfilm-økning online
Antipirater varsler norsk storaksjon
Antipiratgruppe stopper ulovlig DVD-import
Anmelder Ringenes Herre-pirat på norsk nettauksjon
Pirat-raidene fortsetter
Piratversjonen av Ringenes Herre ute få dager etter premieren

98 prosent av alle piratfilmer kommer fra Asia, og halvparten av disse har sitt utspring i Hong Kong, kunne MPA opplyse på pressekonferansen der belønningen ble utlovt.

De anslår at det er rundt 80 illegale, stor-produsenter av piratkopierte DVD-plater på Filippinene, i Indonesia, Kina, Hong Kong, Taiwan, Malaysia, Thailand og Macau. Mens de platene som produseres i fastlands-Kina hovedsaklig går til eget marked, kommer mange av de andre platene til Vesten via Internett-auksjoner og lignende kanaler. Dette koster filmbransjen mer enn 20 milliarder kroner årlig, mener MPA.

Til toppen