1 GHz-prosessor for Mac

Motorola sier de har en monsterprosessor rett rundt hjørnet. Tidligere leveringsproblemer skremmer dem ikke fra å friste publikum.

Motorola sier de har en monsterprosessor rett rundt hjørnet. Tidligere leveringsproblemer skremmer dem ikke fra å friste publikum.

Tidligere i år lanserte både Intel og AMD prosessorer med klokkefrekvenser på 1 gigaherz og over. Nå sier Motorola at de også snart kommer med tilsvarende hastigheter.

David Bearden er utvikler i selskapet, og på Microprocessor Forum i San Jose tirsdag avslørte han at Motorola snart skal begynne å produsere PowerPC G4-prosessorer som opererer med 1 GHz klokkefrekvens.

Dette er det dobbelte av hva Apple kan levere til sine G4-maskiner, som konsernsjef Steve Jobs gjerne fremstiller som en Windowsplattform-dödare.

Bearden beskrev virkemåten til selskapets nye Apollo-brikke, som er designet på samme arkitektur som Motorolas V'Ger (Voyager, red. anm.), ifølge Mac Central.

Teknologien er IBMs, kalles Silicon On Insulator (SOI), og Apollo er laget med 0.18 mikron-prosess.

Apollo støtter AltiVec-instruksjoner, det Apples markedsførere kaller Velocity Engine. Brikken skal være kompatibel med programvaren fra G3- og G4-brikkene.

Det at Apollo bruker SOI sørger for en hastighetsøkning på 20 prosent, skriver Mac Central. Den skal også være mer gjerrig på strømmen (under 23 w ved 1 GHz), og Bearden antyder at teknologien kan puffe Apollo over 1 GHz-terskelen.

Men Motorola tør ikke angi når Apollo eventuelt kommer på markedet. Selskapet har tidligere hatt store leveranseproblemer på G4-brikken, og vil nok ikke friste markedet før Apollo ligger ferdig pakket i esker, klar til å sendes til datamaskinprodusentene.

Til toppen