WINDOWS 10

1 million tester nye Windows

Masse tilbakemeldinger, sier Microsoft.

Joe Belfiore viser frem Windows 10.
Joe Belfiore viser frem Windows 10. Bilde: Microsoft
14. okt. 2014 - 10:17

Nøyaktig to uker etter at Microsofts nye operativsystem, Windows 10, ble vist frem for første gang, kommer selskapet med noen tall som viser interessen.

Windows 10 kan nemlig testes av alle som ønsker det, via en såkalt teknisk sniktitt. Meningen med dette er at brukerne skal kunne komme med genuine tilbakemeldinger som skal brukes i videre utvikling av operativsystemet.

Microsofts Joe Belfiore har nå lagt ut et blogginnlegg der han går gjennom hva som har skjedd siden kunngjøringen av Windows 10.

Først og fremst skriver han at tallet på registrerte brukere av Windows 10 passerte en million over helgen. Disse brukerne har bidratt med jevnlige tilbakemeldinger, og det skal ha blitt levert over 200,000 av disse via Windows Feedback-appen.

Microsoft sier at 64 prosent av nedlastningene av Windows 10 kjøres på fullverdige PCer, mens 36 prosent kjøres fra virtuelle maskiner. Dette betyr at de fleste av testerne faktisk tar seg tid til å bruke operativsystemet, ikke bare sjekke det raskt ut, skriver Belfiore.

68 prosent av brukerne kjører flere enn syv applikasjoner om dagen, 25 prosent kjører flere enn 26 applikasjoner om dagen, og fem prosent kjører hele 68 applikasjoner om dagen, noe Microsoft mener er veldig aktivt bruk totalt sett.

Belfiore hinter også om en ny versjon av den tekniske sniktitten som skal være på trappene.

For noen dager tilbake oppsummerte Windows-kjenneren Paul Thurrott de mest populære tilbakemeldingene basert på bruk av Windows 10. Ifølge denne listen er de to best likte forslagene å kunne flytte eller fjerne den nye søkeknappen og «task view»-knappene, samt å legge til en liten animasjon når man åpner Startmenyen.

Andre populære tilbakemeldinger er å gjøre det enklere å bruke lokale kontoer, legge til faner i filutforskeren, muligheten til å merke flere fliser i Startmenyen, oppdaterte ikoner og mer.

Den endelige lanseringen av Windows 10 vil skje en gang i løpet av neste år, mest sannsynlig til høsten.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.