10 Gbit/s over kobberkabelen

Et amerikansk selskap har greid å overføre data med 10 Gb/s hastighet over standard kobberkabel.

Amerikanske SolarFlare Communications annonserte mandag at selskapet har utviklet en fungerende prototyp av en brikke som tillater kommunikasjon med en hastighet på 10 gigabits per sekund over standard Category 5e kobberkabler (10GBASE-T). Dette er de vanligste nettverkskablene på markedet.

Ifølge Extreme Tech ventes et produkt å bli klar i tredje kvartal i år. Det ventes IEEE vil komme med et standardutkast til 802.3an på omtrent samme tid.

10 Gb/s Ethernet finnes allerede, men er ifølge SolarFlare enten basert på kostbare fiberoptiske adaptere eller koaksialkabler med kort rekkevidde.

SolarFlares løsning er foreløpig blitt testet over 50 meter lange kabler.

Selskapets DSP-basert (Digital Signal Processor) sender/mottaker-enhet består av en brikke med både digital- og analog teknologi. Den er produsert med 130 nanometers CMOS-teknologi og er lagret i en 600 pinner BGA-pakke (Ball Grid Array). Brikken består av fire millioner porter. Enheten skal kunne knyttes direkte til eksisterende 10 Gigabit Ethernet medieaksesskontrollere (MAC) og benytter en standard MDIO kontrollbuss (Management Data Input/Output).

;