100 GB på en DVD

Matsushita har laget en DVD-plate som tar 50 gigabyte på hver side. Det er 20 ganger så mye som de fleste av dagens DVD-plater inneholder.

Matsushita har gått hen og laget en DVD-plate som lagrer 100 GB, eller mer enn 20 ganger så mye som de fleste av dagens DVD-plater inneholder.

Ved hjelp av ny laserteknologi, fiolette lasere, har de klart å legge 50 GB på hver side av en to-lags DVD-plate, og en slik kan lagre to timer med høykvalitetsvideo. Eller 40 filmer komprimert i MPEG-2, rundt regnet ut fra dagens DVD-plater som har en kapasitet på 4,7 GB. Dagens plater kan potensielt romme opp til 18 GB med dobbelte lag på begge sider, men det "vanlige" er 4,7.

Ifølge ZD Net skal Matsushita presentere platen på en industrimesse i Taipei.

Selskapet brukte et sett av fiolette lasere som kan fokusere lyset bedre, og platene har et dekklag på 0,1 nanometer. Samme teknologii er blitt brukt av Hitachi i et utviklingsprosjekt, og i DVR-Blue-formatet fra Sony og Philips.

Plater som er brent med blå eller fiolette lasere er ikke kompatible med dagens DVD-er, men de er med og påvirker debatten omkring neste generasjons DVD-format, skriver ZD Net.

Et selskap ved navn Constellation 3D regner med at deres partnere, inkludert Plasmin, kommer til å lansere produkter basert på Fluorescent Multi-layer Disc-teknologien (FMD) allerede neste år. Første generasjon av disse platene vil ha plass til 100 GB, men de håper at andregenerasjon vil kunne pakke 1 terabyte ned på én DVD-plate.

Til toppen