JUSS OG SAMFUNN

12 A-presseaviser på nett i november

I november kommer A-pressen med et landsdekkende nettverk av nettaviser. Tolv aviser i nettverket skal lanseres eller relanseres mellom 1. og 7. november.

Morten Øverbye
31. okt. 1997 - 17:30

De tolv A-presseavisene som vil være på Internett i november, er Bergensavisen, Nordlands Framtid (Bodø), Nordlys (Tromsø), Namdals-Avisa (Namsos), Fremover (Narvik), Sarpsborg Arbeiderblad, Moss Dagblad, Demokraten (Fredrikstad), Telemarksavisa (Skien), Rogalands Avis (Stavanger), Hamar Arbeiderblad og Oppland Arbeiderblad (Gjøvik).

- I denne omgangen har vi gjort et utvalg. Noen av disse avisene er på Internett i dag, men for flere av avisene blir dette første gang de legges ut på Internett, sier konserndirektør Bjørn Larsen i A-pressen til digi.no.

Bergensavisens nåværende nettutgave har blitt benyttet som modell for de avisene som nå debuterer på web. Denne modellen har så langt gjort Bergensavisen til Bergens største avis på Internett, langt større enn papirstorebror Bergens Tidende. Lokale nyheter skal være bærebjelken i nettutgavene, ved siden av spesielle nettilbud som guider og konkurranser.

- Vår modell har vært å forankre nettutgaven veldig sterkt mot den papiravisen folk kjenner. Det har gitt oss en flyvende start her i Bergen, sier ansvarlig redaktør Olav Terje Bergo i Bergensavisen.

Samtidig vil nettavisene bygges over en felles struktur, med en sentral server som vil driftes av Bergensavisen. I Bergen vil det også settes opp en felles desk for avisene som skal bidra med felles innhold til alle utgavene. Overfor annonsørene vil avisene tilby annonsesamkjøring. Det blir dermed mulig å annonsere i en enkelt avis, i samtlige aviser eller i et utvalg av avisene. Det er etablert en salgsenhet i Bergensavisen som vil ta seg av salget av riksannonser.

- Det viktigste med dette samarbeidet er at vi drar ut en del stordriftsfordeler, sier konserndirektør Larsen. Når de øvrige avisene i konsernet skal ut på nett, er ennå ikke avgjort.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.