120.000 kroners bot for piratvirksomhet

Programvarebransjens "etterretningsorganisasjon" BSA håver inn 120.000 kroner etter at Satellitt Compagniet ble knepet på fersken i piratkopiering.

Det koster å være pirat. Nå må Satellitt Compagniet betale i underkant av 120.000 kroner i erstatning til antipirat-organisasjonen BSA.

I tillegg har selskapet kjøpt programvare for om lag 160.000 kroner.

I mars i år fikk BSA tips om at satellitt-selskapet ikke hadde sine lisenser i orden. Misbruket skal ifølge en pressemelding fra BSA ha pågått siden 1998.

Etter at piratjegerne tok kontakt med selskapet, ble partene enige om å foreta en full revisjon av lisenssituasjonen, noe som avdekket flere ulovlige installasjoner.

Satellitt Compagniet hevder at de har vært inne i en periode med sterk vekst, og at dette er grunnen til lisens-slurvet.

- Vi ser at det særlig er i perioder med vekst at ledelsen mister oversikten over antall programvarelisenser. Det er imidlertid ingen unnskyldning for å stjele programvare, og som man ser av denne saken risikerer man reaksjoner, kommenterer BSA-formann og Mamut-sjef Eilert Hanoa i pressemeldingen.


Han håper at oppmerksomhet rundt slike saker gjør at flere bedrifter øker fokus på programvaresituasjonen sin, og at organisasjonen ikke behøver å kreve erstatninger i denne størrelsesorden i fremtiden.

Ledelsen i Satellitt Compagniet sier de nå føler seg nå komfortable med situasjonen, men innrømmer at episoden har fått konsekvenser innad i selskapet.

Til toppen