17-tommers CRT-skjermer snart borte

LCD-skjerm, trådløst nettverk og DVD-brenner. Alle skal ha det.

LCD-skjerm, trådløst nettverk og DVD-brenner. Alle skal ha det.

I denne delen av vår samtale med Eilif Kiland hos Komplett, tar vi for oss kundenes valg av skjerm, men også på etterspørselen etter trådløst nettverk (WLAN) og DVD-brennere.

(Har du ikke fått med deg den innledende artikkelen, finner du den her.)

Kiland forteller at skjermprodusentene nå nesten bare fokuserer på flate LCD-skjermer. Dette har ført til at tilgangen på de vanlige CRT-skjermene er fallende. Kiland mener at 17-tommers CRT-skjermer om ikke lenge vil være borte fra markedet, og at også 19-tommer skjermene er i faresonen.

For Komplett, som også selger komplett PC-pakker med skjerm, er det begynt å bli et problem, da det begynner å bli vanskelig å finne rimelige skjermer å ha med i PC-pakkene når den magiske prisgrensen for mange av kundene gjerne er på 10.000 kroner.

Salget av LCD-skjermer hos Komplett passerte salget av CRT-skjermer allerede for sju måneder siden, og nå selges det desidert mest LCD-skjermer.

- Nesten alle som kjøper skjerm løst kjøper LCD-skjerm. CRT-skjermer selger vi nå nesten bare i pakketilbudene våre.

WLAN

WLAN, eller trådløst nettverk, er en annen teknologi "alle" skal ha for tiden. Det aller meste som selges, støtter den raske 802.11g-standarden, selv om også salget av rimeligere produkter som bare støtter den tregere 802.11b-standarden er ifølge Kiland bra.

Interessen for den andre, raske WLAN-standarden, 802.11a, er ifølge Kiland så godt som ikke-eksisterende.

- Nesten alt som selges med støtte for 802.11a er kombiprodukter støtter også de andre standardene, forteller Kiland.

DVD-brennere

Da digi.no i fjor sommer tok kontakt med Komplett for å forhøre oss om etterspørselen etter DVD-brennere, fikk vi høre at etterspørselen var vanvittig høy i Norge. Mange produkter var utsolgt i lange perioder.

- Om salget var høyt da, så er det enda høyere nå. DVD-brennere er nesten blitt standard i alle nye PC. De aller fleste kjøper nå brennere som støtter 8x hastighet, sier Kiland, som opplyser om at 8x DVD-brennere nå tilbys for langt under tusen kroner.

Vi spurte også Kiland hvilke forventninger han har til teknologier som dukker opp i disse dager. Dette kan du lese mer om på neste side.

Til toppen