RESULTATERFINANS

176 milliarder kroner for lommemaskin

Etter å ha knust Microsoft og andre leverandører av lommemaskiner, verdsettes nå Palm til 176 milliarder kroner.

Einar Ryvarden
2. mars 2000 - 10:46

Palm, leverandøren av de tastaturløse lommemaskinene, går nå på børs. I går avsluttet eieren 3Com salget av knappe 4,1 prosent av aksjene i sitt datterselskap. Opprinnelig planla man en pris på 14-16 dollar, noe som etter hvert steg til 30 og endte opp på 38 dollar.

Med denne aksjeprisen verdsettes Palm til 176 milliarder kroner. Hyggelig, tatt i betraktning at selv om Palm er en overlegen markedsleder, omsatte selskapet bare for 2,1 milliarder kroner i sist kvartal.

Les de siste nyhetene om Palm:
Palm i plagiatsøksmål
Palm lanserer standard for synkronisering
Ny administrerende direktør i Palm Computing
Sony klar med Palm til sommeren
Nokia utvikler egen Palm
Som en del av børsnoteringen har 3Com latt de to mobiltelefonleverandørene Nokia og Motorola kjøpe aksjer for 1,8 milliarder kroner.


Med 5,5 millioner solgte maskiner har Palm vunnet slaget mot Microsofts Windows CE-system og leverandører som Philips og HP. Dette skyldes blant annet at Palm-systemet krever mindre minne og er billigere enn Windows CE-maskinene.

Palm har også presset ut den gamle kongen av lommemaskiner, engelske Psion. Det engelske selskapet fikk halvert inntektene i fjor på grunn av svakt fallende salg og tunge investering for å koble Psion-maskinene opp til Internett. Psion utvikler Epoc, et operativsystem for mobiltelefoner sammen med Nokia og Ericsson.

Psion sier nå de skal hente inn 1,3 milliarder kroner for å investere i trådløs kommunikasjon og Internett-tjenester.

Men utfordringene står i kø for Palm, særlig ettersom mobiltelefonselskapene planlegger og introduserer stadig kraftigere maskiner som inkluderer funksjoner som Palm i dag har.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.