20 GB lommedisk klar til levering

Iomega har begynt å sende ut de første eksemplarene av Peerless, en uttakbar disk i lommeformat. En pakke med drev og 20 GB disk koster 400 dollar.

Iomega Peerless ble kunngjort i februar i år. Spesifikasjon og pris er omtrent slik digitoday.no gjenga den gang:

Et drev alene koster 250 dollar. Buntet med 20 GB disk er prisen 400 dollar. Disker på 10 og 20 GB koster henholdsvis 160 og 200 dollar. Det blir ikke noe av den opprinnelig planlagte minste disken på 5 GB.

Teknologien er utviklet i samarbeid med IBM. Grensesnittet mot PC og Mac er USB eller Firewire. På begge plattformer kreves 10 MB ledig harddisk for den grunnleggende håndteringen, og ytterligere plass for de mer framskredne funksjonene.


Produktet markedsføres som et medium for å la store filer og store filmengder avspilles i ulike omgivelser. Det gjør det mulig å ta med seg store arbeidsoppgaver hjem. Det gjør det også mulig å ha med uante mengder musikkfiler i bilen, ta opp flere helaftens spillefilmer i fullformat, og så videre. Iomega planlegger drev til bruk mot blant annet digitale tv-apparater og bilanlegg.

De bærbare enhetene som Iomega selger nå, er på størrelse med en hånd-PC. 25.000 enheter er allerede bestilt. Utsending av disse er høyest prioritet. De første enhetene vil nå detaljhandelen i USA i slutten av juni, heter det.

Til toppen