20 prosent raskere ADSL

ADSL-kunder hos Bluecom får nå 20 prosent høyere hastighet på linjene. Selskapet vil kompensere dem for den såkalte overhead-en.

ADSL-kunder hos Bluecom får nå 20 prosent høyere hastighet på linjene. Selskapet vil kompensere dem for den såkalte overhead-en.

I april og mai oppgraderes båndbredden til Bluecom ADSL-kunder med 20 prosent.

Bluecom og andre teleaktører har fått mye kritikk for at kundene ikke får den hastigheten de blir lovet. Nå tar Bluecom dette til etterretning og setter opp hastigheten til samtlige av sine kunder med 20 prosent.

Grunnen til at kundene ikke har fått den fulle båndbredden skyldes at en bestemt andel av båndbredden blir satt av til å informasjon om dataene som blir sendt over nettet. Denne såkalte overhead-en ligger bakt inn i IP- og ATM-pakkene som utgjør selve bæreteknologien i ADSL.

Som følge av dette har enkelte kunder opplevd å få lavere båndbredde enn det som har vært oppgitt salgsteksten. Typisk har en kunde med 1 Mbps forbindelse fått en effektiv ytelse på 860 Kbps, som tilsvarer et 15 prosent overheadtap, ifølge en pressemelding.

Å oppgradere hastigheten til flere tusen kunder er en svært omfattende prosess. Oppgraderingene vil derfor bli foretatt over en to-måneders periode som strekker seg fram til utgangen av mai. Som følge av dette vil enkelte kunder få merkbare endringer allerede i løpet av de kommende ukene - i mens enkelte kunder ikke merker hastighetsendringen før ved slutten av mai.

Til toppen