SIKKERHET

220.000 nordmenn får øvingsopplegg mot digitale trusler i løpet av oktober

Direktoratet for samfunnssikkerhet har utarbeidet en gratis opplæringspakke til norske virksomheter og foreninger.

Justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) lanserte onsdag et øvingsopplegg for bedrifter mot digitale trusler.
Justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) lanserte onsdag et øvingsopplegg for bedrifter mot digitale trusler. Foto: Jil Yngland/NTB
14. okt. 2020 - 16:40

Et omfattende og gratis øvingsopplegg skal gjøre norske virksomheter, foreninger og lag bedre rustet for å møte digitale trusler.

Det er justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) som står bak øvingspakken.

– Hele nasjonen skal nå øves. Vi trenger et felles løft av sikkerheten i kjølvannet av lyndigitaliseringen som koronaepidemien har gitt oss. Det er ikke nok å digitalisere, det må gjøres på en god og sikker måte, sier Mæland.

I løpet av måneden får mer enn 220.000 nordmenn tilsendt de åtte e-læringsmodulene som opplæringspakken utgjør.

Scenarioene i øvingspakken er utarbeidet i et bredt samarbeid mellom DSB, NorSIS, Digitaliseringsdirektoratet, NSM og NTNU.

Mæland lanserer øvingspakken dagen etter at Utenriksdepartementet pekte på Russland som den ansvarlige for IT-angrepet mot Stortinget i sommer.

Elisabeth Aarsæther er direktør for Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB). Hun ønsker bedre planer for informasjon til befolkningen ved utfall av mobil- og internett.
Les også

Undersøkelse: Dårlig beredskap når nettene faller ut

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.