DELL EMC

Vet ikke hva som vil skje med de ansatte i Norge etter at 3000 får fyken i Dell

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. Bilde: Scanpix
12. sep. 2016 - 13:23

Dell har fullført oppkjøpet av EMC Corporation og sammen skal de bli til selskapet Dell Technologies. Den nye IT-giganten vil ha 140 000 ansatte på verdensbasis.

Rundt 200 av disse befinner seg i Norge. De norske ansatte jobber innenfor salg, markedsføring og service. 

Dell Technologies vil ha en årlig omsetning på 74 milliarder dollar. Tjenesteporteføljen kommer til å bestå av skytjenester, programvaredefinerte datasentre, plattform som en tjeneste, dataanalyse, mobilitet og sikkerhet. 

Kutter 3 000 ansatte

Kort tid etter at fusjonen var godkjent ble det kjent at selskapet skal kutte flere tusen ansatte for å spare rundt 14 milliarder kroner. Ifølge en kilde Bloomberg har snakket med må kanskje så mange som 3 000 ansatte forlate den nye giganten. 

Nedbemanningene kommer som en konsekvens av at man både har overlappende funksjoner og produkter. 

Ifølge norgessjefene i Dell og EMC, Christian Lorck og Jul Johansen, vet man ikke helt hvordan fusjonen vil påvirke de ansatte i Norge. 

– Med få produkter som overlapper hverandre i Norge, er det heller ikke så mange menneskelige funksjoner som gjør det. Dermed blir ikke det den store utfordringen vår, sier Lorck til digi.no.

– Blir det ingen nedbemanninger?

Vet ikke hvordan det bli i Norge

– Ikke som vi vet om. Vi kommer til å ha salgsteam med ulike spesialiteter. Hvordan organisasjonen kommer til å se ut kjenner vi ikke. Grunnen til det er at organisasjonene over oss ikke er helt klare ennå, sier Johansen.

Det er satt opp ulike ledernivåer i organisasjonen i Dell. Norgeskontoret vil derfor bli styrt av et europakontor, men rapporteringsstrukturen er enda ikke avklart. 

– Om vi ser på det norske markedet er det ikke mye overlapp hverken når det kommer til kunder eller partnere. Dell Technologies er dermed veldig komplementære, sier Lorck. 

– Hvilke positive synergier vil denne sammenslåingen få for kundene deres?

– Det vil være mange. Jo flere ledd man har involvert, jo flere usikkerhetsmomenter introduserer du. Det vil bli betydelig lettere å forhandle og forholde seg til en leverandør, enn å måtte drive med pekeleker, sier Johansen. 

– Vi skal jobbe sammen med de store aktørene i bransjen. For Dell Technologies som selskap er det viktig å jobbe sammen med ulike aktører for kundens beste løsning. Vi skal sørge for at selskapet har plattformen slik at kunden kan transformere samtidig som de har valgmuligheter, sier Lorck

To juridiske selskap

Hvem som kommer til å styre norgesoperasjonen sentralt kjenner ikke de to toppsjefene til enda.

(artikkelen fortsetter under)

De to norgessjefene i Dell og EMC kan ikke si noe sikkert om fremtiden til sine ansatte i Norge. <i>Foto: Scanpix</i>
De to norgessjefene i Dell og EMC kan ikke si noe sikkert om fremtiden til sine ansatte i Norge. Foto: Scanpix

– De som skal lede selskapet over oss igjen er heller ikke valgt. Vi kommer til å fortsette å lede selskapene slik som det er per i dag til fusjonen er komplett i februar i 2017, forklarer de to til digi.no. 

Når fusjonen av selskapet er komplett kommer dermed organisasjonen til å se noe annerledes ut enn i dag. Dell og EMC kommer til å være to juridiske selskaper i Norge resten av året. Men ovenfor kunder opererer de som en entitet. 

Skyløsninger

– De vil si at kunder får tilgang til hele porteføljen vår. Vi samarbeider slik at vi kan tilby ende til ende løsninger allerede nå, sier Johansen. 

Dell Technologies kommer til å satse bredt på forskning og utvikling fremover. For selskapet vil det bli veldig viktig med bredde i porteføljen. 

It-giganten har også en ambisjon om å bli ledende i PC-markedet globalt.

– Skyløsninger er også veldig viktig for oss, og vi har mange spennende hybridløsninger. Dell er veldig gode på vareflyt og logistikk, det tror jeg kommer til å bli verdifullt fremover. Vi kommer fra to forskjellige organisasjoner, og som selskap kommer vil til å utfylle hverandre bra, sammenfatter Lorck. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.