31 tegn per tekstmelding

En gjennomsnittlig tekstmelding inneholder 31 tegn. De fleste meldingene er av typen "hvor er du?", og ungdommer skriver dem gjerne midt på natten.

En gjennomsnittlig tekstmelding inneholder 31 tegn. De fleste meldingene er av typen "hvor er du?", og ungdommer skriver dem gjerne midt på natten.

Norske mobilbrukere sender i gjennomsnitt 31 tegn per melding. Til gjengjeld sender vi mange meldinger, kanskje fordi en gjennomsnittlig SMS består av enkle koordineringsbeskjeder av typen: Skal vi treffes om en time? Hvor er du? eller lignende.

Ifølge Aftenposten har Telenor Forskning og Utvikling, sammen med Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet i Trondheim sjekket 900 meldinger, og dermed kommet frem til svaret.

Les også

SMS-flørt er dyr telejuks
Spredning av serienummer var SMS-blunder
NRK + Schibsted vil fylle lommene dine (og sine)
Fanget tyv med SMS
EU sier nei til SMS-spam
Når kjæm buss´n te Lærkendal?
Hvert fjerde barn utsatt for nett-bøller
Sex, drugs and SMS

Dessuten har de to undersøkt hvilke tidsrom folk sender meldinger. Fjortisene sender gjerne meldinger midt på natten - 22 prosent av folk mellom 13 og 15 år sender meldinger mellom klokken 24:00 og 06:00 minst én gang i uken.

Voksne mennesker, derimot, sender ikke så mye SMS midt på natten. Bare to prosent av de mellom 30 og 45 år sender meldinger i dette tidsrommet. Det gjelder i alle fall blant de 2000 som ble undersøkt for denne rapporten.

Forsker Rich Ling sier til Aftenposten at dette viser hvordan ungdom har etablert sin egen "sosiale" verden.

- Før var de avhengig av hustelefon, nå kan de kommunisere med omverdenen direkte fra soverommet, sier Ling.

Til toppen