31 tegn per tekstmelding

En gjennomsnittlig tekstmelding inneholder 31 tegn. De fleste meldingene er av typen "hvor er du?", og ungdommer skriver dem gjerne midt på natten.

Norske mobilbrukere sender i gjennomsnitt 31 tegn per melding. Til gjengjeld sender vi mange meldinger, kanskje fordi en gjennomsnittlig SMS består av enkle koordineringsbeskjeder av typen: Skal vi treffes om en time? Hvor er du? eller lignende.

Ifølge Aftenposten har Telenor Forskning og Utvikling, sammen med Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet i Trondheim sjekket 900 meldinger, og dermed kommet frem til svaret.

Les også

SMS-flørt er dyr telejuks
Spredning av serienummer var SMS-blunder
NRK + Schibsted vil fylle lommene dine (og sine)
Fanget tyv med SMS
EU sier nei til SMS-spam
Når kjæm buss´n te Lærkendal?
Hvert fjerde barn utsatt for nett-bøller
Sex, drugs and SMS

Dessuten har de to undersøkt hvilke tidsrom folk sender meldinger. Fjortisene sender gjerne meldinger midt på natten - 22 prosent av folk mellom 13 og 15 år sender meldinger mellom klokken 24:00 og 06:00 minst én gang i uken.

Voksne mennesker, derimot, sender ikke så mye SMS midt på natten. Bare to prosent av de mellom 30 og 45 år sender meldinger i dette tidsrommet. Det gjelder i alle fall blant de 2000 som ble undersøkt for denne rapporten.

Forsker Rich Ling sier til Aftenposten at dette viser hvordan ungdom har etablert sin egen "sosiale" verden.

- Før var de avhengig av hustelefon, nå kan de kommunisere med omverdenen direkte fra soverommet, sier Ling.

Til toppen