3Com klar med ADSL

Konkrete resultater begynner nå å komme av 3Coms oppkjøp av modemprodusenten US Robotics (USR). Selskapet er nå klar med både interne og eksterne modemer for den nye, lynraske ADSL-teknologien.

- 3Coms nye ADSL-produkter vil bli tilgjengelige i Norge så snart teleselskapene offentliggjør sine tilbud på ADSL-abonnement, sier daglig leder Vidar Sandanger i 3Com Nordic i en pressemelding.

Telenor Nett er i ferd med å forberede de første telefonsentralene for ADSL allerede nå i høst, og om ikke lenge vil telependlere og småbedrifter i de største byene få tilgang på overføringshastigheter på opp til 8Mb/sek.

Prinsippet med ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line) er at man utnytter kapasiteten på telefonlinjen i mye større grad enn i dag. Alt du trenger er et ADSL-modem, og passe på at avstanden til telefonsentralen ikke er for lang.

3Com/US Robotics leverer allerede kombinasjonsmodemer med både 56 Kbps og ADSL-teknologi innebygget, og vil etter hvert tilby en egen produktserie for hjemmekontor og mindre bedrifter, opplyser selskapet i pressemeldingen.

Til toppen