BEDRIFTSTEKNOLOGI

3D-grafikk for mobiltelefonen

Mens europeiske brukere må nøye seg med flate gråtonebilder på mobilen, kan japanske mobilbrukere snart se frem til 3D-grafikk på sine telefoner.

16. mai 2001 - 07:27

SMS-tjenester iform av logoer og bildemeldinger har tatt av i Norge. Mens norske og europeiske mobilbrukere må nøye seg med enkle grønn-grå bilder hvor bare de mest avanserte telefonene takler animasjoner av noe slag, kan japanske mobilbrukere snart se fram til animerte 3D-bilder på sine håndsett.

Ifølge AsiaBizTech skal innholdsleverandøren Bandai utvikle slike tjenester for Qualcomms BREW-plattform (Binary Runtime Environment for Wireless), og tjenesten skal kunne taes i bruk senere i år på telefoner i KDDIs nettverk.

Bandai har allerede utviklet 3D-animasjon for J-Phone Communicationss telefoner på Java-plattformen, en tjeneste som skal lanseres i juni.

Grafikken på BREW-plattformen skal bli enda litt mer avansert enn den som tilbys i J-Phones nettverk.

På Java-plattformen kan grafikken vise to-tre bilder per sekund, ifølge en talsmann for Bandai - mens BREW-baserte telefoner vil kunne vise opp til ti bilder i sekundet på animasjoner.

3D-figurene kan også vandre mellom telefoner, som i et likestilt P2P-nettverk, slik at "din" figur kan besøke dine venners telefoner og spørre dem spørsmål, for eksempel.

Bandai har ikke avslørt hvordan de skal tjene penger på tjenestene, men har lang erfaring i å ta penger for nedlastbare tegneseriefigurer på mobile plattformer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.