3Dfx-spill også fra Microsoft

Også Microsoft har hevet seg på bølgen av nye spill med støtte for AGP og 3Dfx. digi.no har tatt en snartitt på tre nye spill softwaregiganten vil lansere i løpet av kommende halvår.

Spekulasjoner rundt at Microsoft vil trappe ned satsingen på spill, blir på det sterkeste avvist fra Microsoft, som torsdag morgen hadde en forhåndsvisning av tre nye grafikkintensive spill som vil komme på markedet i løpet av det nærmeste halvåret.

Først i løypa ligger Monster Truck Madness 2, som konseptuelt er er samme spillet som sin forgjenger, men støtten for 3Dfx-kort og AGP har gitt en kraftig forbedring av grafikken. Det nye spillet gir dessuten en rekke opsjoner hva gjelder omgivelsene. Spilleren kan velge ulike værsituasjoner og lysforhold, og kan dessuten kjøre under vann. Spilleren har også mulighet til å påvirke omgivelsene i Monster Truck Madness 2. Når bilene treffer en telefonstolpe eller en gjerdestolpe spretter stolpen opp i lufta, og blir liggende igjen på veien.

Tydelig inspirert av science fiction-filmen Starship Troopers, er Outwars. Spillet går ut på å utrydde en gruppe overdimensjonerte insekter som har erobret en haug av planetene i solsystemet, deriblant jorden. Spillet har elementer fra Quake, men også en strategidel som til en viss grad minner om gode gamle Lemmings. Grafikken er bra dersom man benytter 3Dfx-kort eller liknende. Teksturleggingen kunne dog på enkelte områder vært bedre.

Mest lovende er Urban Assault, som i første rekke er ment å konkurrere med spill av typen Red Alert. Spillet, som trolig vil lanseres på høstparten, har i tillegg også adoptert "shoot-em-up"-perspektivet fra Quake. Spilleren kan styre én enkelt stridsenhet, samtidig som resten av arméen styres fra fugleperspektiv. Kombinasjonen av 3D-grafikk og strategielementet gjør Urban Assault til min favoritt.

Samtlige av spillene vil ha støtte for flere spillere over lokalnettverk, såvel som gjennom Microsofts spill-nettsted The Zone. Microsoft vil naturligvis benytte muligheten til å pushe sin Force Feedback-joystick sammmen med spillene, og samtlige spill har lagt inn støtte for denne. Microsoft kan forøvrig fortelle at det i nærmeste framtid skal lansereres en ratt-versjon av Force Feedback - myntet på bilspillmarkedet.

Til toppen