4000 låter i lomma med 20 GB iPod

4000 låter i lomma har aldri vært så fett som nå. Apples nye iPod har 20 GB lagringsplass, fjernkontroll, flere funksjoner - og støtte for Windows.

Det var ikke mye dingse-snadder å få på Macworld i år, men for de musikkfrelste er det likevel én ting som kiler akseptabelt i magen. Apple lanserte en ny versjon av musikkmaskinen iPod, som forresten er en snedig ekstern FireWire-harddisk i tillegg.

Den nye versjonen er kompatibel med Windows, slik at også PC-brukere kan glede seg over dingsen - noe de forsåvidt er blitt lovt med hacker-programmet XPlay, som skulle forene iPod med Windows-PC-en. På Apples sider står det at iPod er fullt integrert med MusicMatch, og det er ingen antydninger om at det skal være en annen iPod-modell enn den for Mac - slik det omtales i for eksempel Wired.

Den minste iPod-modellen med 5 GB harddisk får en saftig prisreduksjon - i USA dreier det seg om $100, men hvor mye det vil tilsvare i norske butikker, er usikkert.

Den nye modellen skal koste $499 i USA, og har plass til 4000 låter i sånn passe komprimering. Du kan også overføre kalenderdata til spilleren, og siden det er FireWire fungerer den også bra som portabel harddisk for overføring av store filer eller sikkerhetskopiering. Nye iPod ser akkurat likedan ut som de gamle, mens 10 GB-versjonen har fått slankere chassis. For flere bilder, sjekk Apples nettsted.

Linux-brukere kan trøste seg med at xPod, en plugin for xTunes, er i betatesting for tiden. Dette er bare ett av flere initiativer for å få iPod på Linux, og det ser ut som de kan ha noe på gang.

Til toppen