IT-NORGE

41 millioner til norske Zwipe

Kinesiske investorer satser på fingeravtrykk-teknologi.

15. okt. 2015 - 09:57

Det norske selskapet Zwipe har utviklet en teknologi som erstatter tradisjonelle PIN-koder i vanlige bankkort og adgangskort. Selskapet har også patentert teknikken med å identifisere brukere uten at det krever batteri eller annen strømtilførsel. Fingeravtrykkleseren er bygget direkte inn i kortene, og øker dermed sikkerheten med å bruke de betraktelig.

Les også: Lover supernøyaktig fingeravtrykk-skanning

MasterCard lanserte allerede i fjor et betalingskort med Zwipe-teknologi.

Store penger

Nå har Zwipe fått en betydelig tilførsel av penger, nemlig hele 41 millioner kroner. Disse kommer fra det kinesiske høyteknologiselskapet Kuang-Chi, hvis gründer, Liu Ruopeng, blir tydeligvis kalt for Asias svar på Elon Musk.

Kuang-Chi vil dermed være en aktiv eier i selskapet og bidra med kunnskap om det asiatiske markedet.

Zwipe ble startet i 2009 av Kim Humborstad, som opprettet selskapet under studietiden på Høgskolen i Telemark. Selskapet har tidligere fått hjelp av Innovasjon Norge, og et viktig steg på veien har vært deltakelse i akseleratorprogrammet TEA i London, der det ble knyttet viktige kontakter og det er blant annet via denne plattformen at samarbeidet med MasterCard ble et faktum.

Et kort med innebygd Zwipe-fingeravtrykkleser.
Et kort med innebygd Zwipe-fingeravtrykkleser. Bilde: Zwipe

Les også: Idex inngår avtale med stor mobilaktør i USA

Nå vil Zwipe forhåpentligvis vokse betydelig takket være kapitalinnsprøytingen fra Kina.

– Det er stort for oss å få Kuang-Chi på laget. Det gir muskler, og ikke minst muligheter til å utvikle fingergjenkjennings-teknologien og å investere i kommersialiseringen innen betalingsformidling, sier Kim Humborstad i pressemeldingen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.