Linkedin grunnlegger, Reid Hoffman (48), kan smile hele veien til banken etter tidenes oppkjøp mandag. (Bilde: Joi/Creative Commons 2.0 )

Så mye innkasserte 48-åringen da Microsoft bladde opp

Linkedin grunnlegger, Reid Hoffman (48), kan smile hele veien til banken etter at Microsoft bladde opp 217 milliarder kroner for selskapet han startet i 2002.

I den spede begynnelsen på Linkedin-eventyret inviterte Hoffman 350 av sine kontakter til å bli med i nettverket, og siden har det bare ballet på seg til å bli i overkant av 433 millioner medlemmer, ifølge The Wall Street Journal.

Største eier

Hoffman er i dag den største enkelteieren i det sosiale jobbnettverket, skriver Venturebeat.

Han vil dermed få med seg 24 milliarder kroner på Linkedin-salget.

- Jeg ser store muligheter for både medlemmene og kundene våre. Jeg ser frem til å støtte denne sammenslåingen, sier 48-åringen ifølge The Wall Street Journal. 

Ifølge Venturebeat kan Hoffman godkjenne budet fra Microsoft helt alene. I tillegg til å være største enkelteier i selskapet har han også B-aksjer. Disse er verdt ti stemmer per aksje.

Det vil si at han eier en majoritetsandel av IT-selskapet på 53 prosent, og dermed mer eller mindre kan gjøre som han vil, skriver det amerikanske nettstedet videre.  

Spyttet inn 37 000 dollar i Facebook

Hoffmann har også gjort en rekke andre gode investeringer.

I 2005 da nesten ingen hadde hørt om Facebook investerte han rundt 37 000 dollar i selskapet som da var verdsatt til rundt fem millioner dollar.

Syv år senere solgte han deler av aksjeposten sin for 36 millioner dollar – i tillegg til at han beholdt aksjer verdt rundt 75 millioner dollar. Det ga ham en avkastning på rundt 3 000 ganger sin egen investering, skriver Business Insider.

- Reid er definitivt en av de beste engleinvestorne de siste ti årene, har risikoinvestor og grunnlegger, David Sze, av Gralock Partners uttalt i et intervju med TechCrunch i 2010.

Kommentarer (23)

Kommentarer (23)
Til toppen