Så mye innkasserte 48-åringen da Microsoft bladde opp

Linkedin grunnlegger, Reid Hoffman (48), kan smile hele veien til banken etter tidenes oppkjøp mandag.
Linkedin grunnlegger, Reid Hoffman (48), kan smile hele veien til banken etter tidenes oppkjøp mandag. (Bilde: Joi/Creative Commons 2.0 )

Linkedin grunnlegger, Reid Hoffman (48), kan smile hele veien til banken etter at Microsoft bladde opp 217 milliarder kroner for selskapet han startet i 2002.

I den spede begynnelsen på Linkedin-eventyret inviterte Hoffman 350 av sine kontakter til å bli med i nettverket, og siden har det bare ballet på seg til å bli i overkant av 433 millioner medlemmer, ifølge The Wall Street Journal.

Største eier

Hoffman er i dag den største enkelteieren i det sosiale jobbnettverket, skriver Venturebeat.

Han vil dermed få med seg 24 milliarder kroner på Linkedin-salget.

- Jeg ser store muligheter for både medlemmene og kundene våre. Jeg ser frem til å støtte denne sammenslåingen, sier 48-åringen ifølge The Wall Street Journal. 

Ifølge Venturebeat kan Hoffman godkjenne budet fra Microsoft helt alene. I tillegg til å være største enkelteier i selskapet har han også B-aksjer. Disse er verdt ti stemmer per aksje.

Det vil si at han eier en majoritetsandel av IT-selskapet på 53 prosent, og dermed mer eller mindre kan gjøre som han vil, skriver det amerikanske nettstedet videre.  

Spyttet inn 37 000 dollar i Facebook

Hoffmann har også gjort en rekke andre gode investeringer.

I 2005 da nesten ingen hadde hørt om Facebook investerte han rundt 37 000 dollar i selskapet som da var verdsatt til rundt fem millioner dollar.

Syv år senere solgte han deler av aksjeposten sin for 36 millioner dollar – i tillegg til at han beholdt aksjer verdt rundt 75 millioner dollar. Det ga ham en avkastning på rundt 3 000 ganger sin egen investering, skriver Business Insider.

- Reid er definitivt en av de beste engleinvestorne de siste ti årene, har risikoinvestor og grunnlegger, David Sze, av Gralock Partners uttalt i et intervju med TechCrunch i 2010.

Kommentarer (23)

Kommentarer (23)
Til toppen