BEDRIFTSTEKNOLOGI

48x CD-brenner er fort nok

Plextor lanserer i dag verdens raskeste 48x CDRW, Plexwriter 48/24/48A, med den hittil raskeste søkningstiden på 65 millisekunder. Raskere brenner er det ikke vits i, mener Plextor.

9. aug. 2002 - 10:50
CD-brenner.
CD-brenner.

Plextor lanserer nå en brenner som er så rask at det ikke er vits i å lage noen kjappere. Det mener i alle fall de, og de står jo bak de fleste brutte hastighetsbarrierene på brennermarkedet de siste årene, så de burde vite ett og annet om saken. Eller?

- Hurtighet er ikke lenger alt. Tidligere har markedet blitt drevet av økt hurtighet, men med de hastighetene vi har i dag, handler det kun om sekunder ved skriving av en hel CD. Det er også kjent at jo hurtigere brenning, jo flere feil kan det oppstå. Brukerne foretrekker i stedet å vente noen sekunder lenger for å oppnå perfekt kvalitet. Vi anser derfor at topphastigheten er nådd og at de viktigste funksjonene nå er kvalitet, stabilitet og service, sier Patrick Peeters, Plextors salgs- og markedssjef for Europa.

Selv om høyeste hastighet er 48x, er brenneren innstilt på 40x fra fabrikken. En funksjon som heter SpeedRead gir brukeren muligheten til selv å øke hastigheten.

Peeters forklarer hvorfor:

- Grunnen til at vi benytter oss av denne unike funksjonen er at brukeren skal ha full fleksibilitet. For de fleste er 40x den perfekte blandingen av hastighet og kvalitet, men det finnes likevel et fåtall brukere som trenger 48x.

Ved å øke hastigheten fra 40x til 48x øker mulighetene for feilskrivinger og i enkelte tilfeller, dersom CD-platene er av dårlig kvalitet eller har riper, kan platene skade brenneren. For å unngå denne faren har selskapet forsterket fronten.

Plexwriter 48/24/48A kan kopiere en CD på mindre enn tre minutter og er tilgjengelig med både grått og svart panel.

Selskapet regner med å ha brenneren klar til levering i september, og da til en cirkapris på 1125 kroner uten moms. Mer info om brenneren finner du på Plextor.be.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.